Alfa Romeo merakla beklenen yeni sedan modelini onayladı. Ancak şimdilik aracın kasası dışında başka bir bilgi verilmedi. Alfa Romeo’nun yeni sedanının adı da bilinmiyor.

Arkadan itişli olacağı bilinen bu yeni sedan Haziran 2015 ‘te vitrinlerdeki yerini alacak. Esasen piyasaya çıkışı çok ta uzak olmayan bu yeni model için LA Auto Show’da açıklama yapan marka şefi Harald Wester aracın orta boyutlu bir sedan olacağını açıkladı. BMW 3 serisi ile BMW 5 serisi arasında bir boyutu olacak yeni araba 952 kod adı ile geliştiriliyor.

2011 den sonra üretilmeyen Alfo Romeo 159 un halefi olacak model, Giulia adı altına üretilmeyip yepyeni bir ada sahip olacak.

Alfa 2018 yılına kadar sekiz yeni model tanıtmayı planlıyor. Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne geçtiğimiz yıl 74.000 adet olan satış hacmini bu yeni modeller yardımı ile 400.000 adede taşımayı hedeflemiş. Alfa Romeo’nun raporlarında bu sekiz yeni modelin üçünün geliştirme çalışmalarının başladığı belirtiliyor.

Geri kalan modellerden diğer ikisi orta büyüklükte bir SUV model ve lüks bir sedan olacak. Bu lüks sedan model de BMW’nin 5 serisi ile 7 serisi arasında bir büyüklükte olacak. SUV ise Audi Q5 büyüklüğüne yakın olacak.

alfa-romeo-logo

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here