Rize Ardeşen?de oturan ve çevresinde ?Laz Mucit? olarak tanınan işçi emeklisi 55 yaşındaki Hayrullah Koçoğlu, daha önce yaptığı yürüyen tekne ve helikoptere otomobil ekledi. Koçoğlu?nun iki ayda tamamladığı ve adını, ?Atmaca 53? verdiği, sürücü ile birlikte 3 kişi taşıma kapasitesine sahip 1300 motorlu otomobil, saatte 120 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Hurdaya ayrılan bir motoru onaran, diğer mekanik aksamlarını da kendisi yapan Koçoğlu, ekonomik olması amacıyla LPG sistemi taktığı otomobili 10 bin liraya mal etti.

Hayrullah Koçoğlu, ürettiği otomobilin projesi üzerinde iki yıl boyunca çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

“Çok iyi çelik bir gövdeye sahip. Takla atsa içindekine birşey olmaz. Çok sağlam ve küçük bir aile arabasıdır. Bu arabanın hayranı çok. Yayla ve köy gezileri için uygun bir araç. Motor ve aktarma organları dışında tasarımı ve imalatı bana ait. İki yıl projesi üzerinde çalıştım. Motoru hariç bu araç yerlidir. Hiçbir eğlence çalışıp üretmek kadar zevkli olmamıştır. Gençlerin de bu tür işlere kafa yormasını isterim.

Koçoğlu, ürettiği otomobilinin tescil kaydı yapılamadığı için trafiğe çıkamadığını belirterek, bu yönde polis ekiplerinden uyarı aldığını söyledi.

Koçoğlu, “Bu arabanın ?Nüfus cüzdanı? yok. Bu çocuk dünyaya gelmiş ama kimliği belli değil. Buna nüfus cüzdanı istiyorum. Trafiğe çıkamıyorum. Polis de, ?Trafiğe çıkma? diye uyardı. Arabamın trafiğe çıkması için izin istiyorum” diyerek yardım istedi.

10905983_829273693793227_8014374601675956770_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here