Alman otomobil üreticisi Audi, potansiyel müşterilerine daha geniş bir ürün gamı sunmak üzere model yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Audi’nin önümüzdeki günlerde tanıtmaya hazırlandığı yeni TT Sportback modeli, dünyanın ilk gerçek 4 kapılı coupe otomobili olacak gibi görünüyor. Her ne kadar BMW, Mercedes-Benz gibi rakip markaların da 4 kapılı coupe olarak adlandırdıkları modeller bulunsa da, bu modeller Audi TT Sportback’in aksine gerçek bir coupe karoseri üzerine değil, daha tarz ve daha az işlevsel sedanların üzerine konumlandırılmış modeller.

Geçtiğimiz yıl Paris’te konsept olarak sergilenen model ile birlikte Audi, niyetini belli etmişti. Yabancı bir otomobil sitesinin verdiği bilgiye göre Audi, 20 Kasım’da Guagzhou Otomobil Fuarı’nda yeni TT Sportback modelini tanıtacak.

Audi TT Coupe modelinin arka kapılar eklenerek uzatılmış versiyonu olacak yeni TT Sportback, 4.47 metrelik uzunluğa, 1.89 metrelik genişliğe ve 1.38 metrelik yüksekliğe sahip olacak. Bu rakamlar ile Audi TT Sportback modelinin TT Coupe modelinden 29 cm daha uzun, 6 cm daha geniş boyutlara sahip olurken, 3 cm daha alçak konumlandırılacak..

İç tasarımı da TT Coupe modeli ile birebir aynı olacak yeni TT Sportback modelinin tek farkı ise arkada birbirinden bağımsız konumlandırılan 2 kişilik koltuklar olacak. Yayınlanan görsellerden anlaşıldığı kadarı ile yeni Audi TT Sportback’in premium seviyede bir baş mesafesi sunacağı tahmin ediliyor.

Tıpkı Coupe modelinde olduğu gibi yine Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerine konumlandırılacak yeni TT Sportback, quattro dört tekerlekten çekiş sistemi dahil olmak üzere Coupe modeli ile aynı motor seçeneklerini paylaşacak. Paris’te sergilenen konsept modelde 395 beygir güç üreten 2.0 litrelik TFSI motor yer alsa da, Audi’nin 2.0 TDI Ultra dizel motor seçeneğini de getireceği kesin.

14478399046251

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here