BMW, 2015 Guangzhou Otomobil Fuarı’nda yeni konsept modeli Compact Sedan’ı resmi olarak tanıttı.

BMW 1 Serisi ya da 2 Serisi’nin muhtemel 4 kapılı sedan üretim versiyonu olması beklenen konsept model, markanın Mercedes Benz CLA ve Audi A3 Sedan modellerine cevap olarak üretilecek.

Muhtemelen UKL platformu üzerine konumlandırılarak önden çekişli olarak üretilecek konsept model, diğer iki markanın premium kompakt sedan modellerine kafa tutacak tüm özelliklere sahip olacak gibi görünüyor. Bu ufak premium sedan modelin önden çekişli olarak gelmesine kesin gözüyle bakılırken, xDrive dört tekerlekten çekiş özelliğini de opsiyonel olarak sunulması bekleniyor.

Her ne kadar BMW daha önce 1 Serisi Sedan modelinin ilk aşamada yalnızca Çin pazarında satışa sunulacağını açıklasa da, aracın 2016 yılı ya da en geç 2017 yılında Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor. Türkiye’de ve Avrupa’da oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan Audi A3 Sedan ve Mercedes Benz CLA modelleri, nispeten daha uygun fiyat etiketiyle daha geniş bir kitlenin premium sınıf otomobillere ulaşmasını sağlayarak başarıyı yakalıyor. BMW’nin de 1 Serisi sedan modelinden ciddi bir gelir elde edebileceğini bildiği için bu modeli uluslararası pazarda satışa çıkarması için hiçbir engel görünmüyor.

Her ne kadar “konsept” olarak adlandırılsa da, BMW Compact Sedan modelinin özellikle dış tasarımının üretim bandına çıkmaya hazır olduğunu söyleyebiliriz. Tabiki üretim versiyonu ile birlikte BMW’nin bu sedan modelinde daha büyük dikiz aynaları, daha sade tamponlar ve kullanışlı kapı kolları entegre etmesi gerekiyor. Üretim bandına çıkacak modelin iç tasarımında ise standart 1 ve 2 Serisi’nden aşina olduğumuz tasarımın yer alması planlanıyor.

Muhtemel BMW 1 Serisi Sedan modelinin 2016 yılının ilk yarısında ilk olarak Çin’de ardından da Avrupa’da satışa çıkacağı konuşuluyor.

14481512738601

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here