İnternet ilanıyla otomobilini satmak isteyen vatandaş, müşteri gibi arayan bir kişiyle görüştükten sonra noterden gelen telefonla şok oldu. Kimlik bilgilerini eline geçiren dolandırıcıların aracını sattığını öğrenen vatandaş, otomobilini bir garaja kilitledi.

Bursa’da oturan ve emlakçılık yapan Osman Akbulut (36), 2014 model aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Aracına 60 bin lira isteyen Akbulut’a mesaj yollayan ve kendisini müşteri olarak tanıtan Ahmet isimli kişi, “Aracını beğendim, sana şimdi 400 lira kapora yollayacağım, aracı ilandan kaldır. Bir hafta sonra gelip aracı alırım” dedi.

SAHTE KİMLİKLE SATIŞ YAPILMIŞ

Akbulut ilanı kaldırdıktan sonra yeniden arayan alıcı, “Araçta hasar olup olmadığını öğrenmem için şasi numarası gerekiyor” dedi. Aracın şasi numarasını da veren Akbulut, bir süre sonra noterden gelen telefonla şoke oldu. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinden bir noterden aracının satılmak istendiğini öğrenen Akbulut, polise başvurdu. Dolandırıcıların da telefon edilen noterden ayrılıp, Kütahya’da başka bir notere giderek, Akbulut adına düzenlenmiş sahte kimlik, noter onaylı araç satış belgesi ve ruhsat kullanarak, aracı H.B. isimli bir kişiye sattığı anlaşıldı.

OTOMOBİLİNİ GARAJA KİLİTLEDİ

Gelişme üzerine otomobilini bir garaja kilitleyen Osman Akbulut, “Aracı almak isteyen kişi hasarının olup olmadığını öğrenmek için şasi numarasını istedi, ben de mesaj yolu ile şasi numarasını gönderdim. Kimlik bilgilerimi vermememe rağmen, bir yolunu bulup benim kimlik bilgilerimi de ele geçirmişler. Otomobilim ruhsatının aynısını ve kimliğimin birebir aynısını yapıp, aracım için satış yapmışlar” dedi. Akbulut, olayın ortaya çıkmasından sonra kimsenin kendisini aramadığını belirterek, polisin başlattığı araştırmanın sonuçlanmasını bekliyor.

11111883_809045755816021_3457268423115041214_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here