Ultra lüks otomobil üreticisi Mercedes-Maybach?ın S Serisi Türkiye?de satışa sunuldu. Bu lüksün baz modelinin fiyatı bile 1 milyon TL den fazla.

Mercedes tarafından yapılan açıklamada Maybach S-Serisinin Pre-Safe Plus teknolojisi ile yayaları önceden algılayarak 50 km/s nin altındaki süratlerde çarpışmayı önlediği belirtildi. Ayrıca Acil Fren Destek Sistemi BAS Plus, trafiği ve yayaları algılayarak frenin şiddetini olası risklere karşı değiştirerek sürücüye destek oluyor.

Direksiyon yardımcısı ve Start&Stop fonksiyonu bulunan araçta Distronic Plus ile öndeki araç ile güvenli takip mesafesi korunarak aracın hızı öndeki araca göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Araç Aktif Şerit Yardımcısı ile şeritten çıkıldığı anda direksiyonu titreterek sürücüyü uyarıyor.

Adaptif Uzun Far yardımcısı ile gece yolculuklarını da kolaylaştıran Maybach S-Serisi, Gece Görüş Yardımcısı PLUS sayesinde gece yolu kızılötesi ışınlar ve termal görüntüleme sistemleri ile tarayarak aydınlatma dışında kalan bölgede yaya gördüğünde otomatik olarak devreye giriyor.

Maybach S-Serisini bu denli özel kılan, diğer bir çok binek araçta bulunabilecek bu güvenlik ve sürüş destek sistemleri değil. Aracın şimdiye kadar yapılmış en sessiz model olan S-Coupe?den dahi daha sessiz olduğu, yolculuk esnasında içeri neredeyse hiç ses almadığı belirtildi.

Açıklamada Maybach S-Serisi?nin 5450 mm uzunluk ve 3370 mm aks aralığı ile diğer S Serisi araçlardan 20 cm daha büyük olduğu ve arka kapısının 66mm kısaltılması ile arka koltukların daha ayrıcalıklı ve konforlu tasarımlandığı belirtildi. Arabanın iç kısmındaki lüksün boyutlarını anlatabilmek için içerisinde iki adet gümüş şampanya kadehi bile olduğu açıklamaya eklendi.

10428617_805857646134832_39860348006247456_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here