Otomatik Vites Dacia Sandero Satışa Sunuldu

Dacia merakla beklenen otomatik vites seçeneğini Mart ayı itibariyle Sandero Stepway modeli ile satışa sundu. Easy-R adı verilen otomatik şanzımanlı Sandero Stepway 0,9 Turbo model versiyon fiyatı 47.500 TL olarak belirlendi.

Şimdilik Sandero modelinde satışa sunulan otomatik şanzımanın, Logan MCV model gamında yer alan TCe 90 kodlu 0,9 litrelik benzinli motor seçeneğinde de satışa sunulması bekleniyor.

90 beygir güç ve 140 Nm tork üretebilen benzinli motorun yakıt ve salınım oranları neredeyse manuel vites değerleri ile aynı olduğu görülüyor. 100 kilometrede 4,9 litrelik fabrika tüketim değerine sahip olan motorun ortalama karbondioksit salımı da 109 g/km.

Yarı otomatik şanzıman grubunda yer alan Easy-R sistemi bilgisayar kontrollü bir elektromekanik aktüatör aracılığı ile sürücünün yerine debriyaj ve vites değişim işlemlerini kendisi yerine getiriyor. Toplam 130 bin saatlik test aşaması sonrası üretimine geçilen yeni şanzımanda yokuş kalkış destek sistemi de yer alıyor.

Manuel kontrole de izin veren Yeni Easy-R otomatik vites sisteminde, vites “M” pozisyonuna alındıktan sonra artı ve eksi yönlerinde hareket ettirilerek vites değişimlerine müdahale edilebiliyor. Yeni şanzıman ani hızlanma talebi karşısında ise kademeyi 2 vites birden düşürerek, hızlanmaya cevap verebiliyor.

Otomatik Vites Dacia Sandero Satışa Sunuldu
Otomatik Vites Dacia Sandero Satışa Sunuldu

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here