Otomatik vitesli arabalar artık manuel vitesli araba satışlarını yakalamış durumda.

Her geçen gün daha çok tercih edilen otomatik vites arabalar, çok değil birkaç sene öncesine kadar lüks bir teknoloji olarak görülüyordu. Ancak özellikle yoğun trafikte sağladığı konfor nedeniyle daha fazla ilgi görmeye başladı. Öyle ki bazı markalar manuel vitesli modellerini artık satışa sunmuyor.

Gelişen otomotiv teknolojisi “otomatik vitesli araba çok yakar” algısını değiştirdi. Hatta bazı modellerin düz vites versiyonları otomatik vitesli seçeneklerinden daha fazla yakıt harcadığını belirtmek gerek.

Otomatik Vitesli Tamamı A veya B segmentinde yer alan küçük ve orta sınıf modeller ile fiyatları

Hyundai i10 1.0 Style AT (46.350 TL)
Satıştaki en ucuz model olan Hyundai i10, 998 cc ve 66 beygirlik bir güce sahip. Listenin en güçsüzü diyebileceğimiz modelin ara hızlanma ve tırmanma gibi durumları göz önüne aldığımızda 1.2 litrelik versiyonunu tercih etmekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Bir üst donanım paketine sahip 1.2 litre ve 87 beygirlik versiyonun fiyatı ise 50.350 TL. Otomatik şanzımanı klasik 4 ileri olup seri ve sarsıntısız geçişe sahip bir sürüş sunuyor.

Kia Picanto 1.25 AT (49.500 TL)
1248 cc ve 85 beygirlik güce sahip Picanto bu listenin en kısası. Eğer market poşetleri dışında bagaj hacmi sizin için önemli değilse Hyundai gibi 4 ileri klasik tam otomatik şanzımanı ile kusursuz geçişler sağlayabilen bir otomatik şanzıman sistemine sahip.

Fiat Panda 0.9 Joy Dualogic (49.900 TL)
Diğer modellere oranla yüksek tavan yapısı sayesinde en iyi baş mesafesi sunsa da, 5 kişilik bir otomobil olduğunu söyleyemeyiz. 4 kişi için yeterince iyi bir iç mekan sunan Panda, çok seri olmayan eski tip bir şanzıman kullanıyor.

Nissan Micra 1.2 Street CVT (50.600 TL)
Özellikle kataloglarında kullandığı bayan resimleri ile hedef kitlesini belli eden Micra son makyaj operasyonundan sonra tasarımda yer verdiği sert çizgileri ile artık erkek kullanıcılara da göz kırpıyor. Yeni nesil, sonsuz kademeli bir otomaik şanzıman kullanan Micra’nın vites geçişleri gayet seri ve sarsıntısız olarak gerçekleşiyor.

Peugeot 208 1.2 Access ETG5 (50.700 TL)
Peugeot markasının küçük temsilcisi rakiplerine oranla bir miktar daha geniş bir iç hacim sunuyor. Artık terk edilen 5 kademeli otomatik şanzımanın geçişleri özellikle alt devirlerde sarsıntılı ve yavaş yapısı ile konfor hissini törpülüyor.

Hyundai i20 1.4 Jump AT (51.100 TL)
Listenin en geniş aracı olarak karşımıza çıkan i20, 100 beygir gücü ile yine listenin en performanslı modellerinden biri. Klasik otomatik şanzımanı gerek bakım ve onarım maliyetlerinin ucuzluğu gerekse uzun ömürlü olması nedeniyle tercih edilebilir. Ancak baz donanıma sahip Jump donanım paketi gereğinden fazla boş. Eğer tercih edilecekse üst paketlerinden biri ile satın alınmalı. Örneğin Style donanım paketi ile satın alındığında ise fiyatı 54.600 TL oluyor.

Opel Corsa 1.4 Essentia AT (51.750 TL)
Geçtiğimiz yıl sonunda baştan aşağı yenilenen Opel Corsa, eski nesline oranla daha fazla donanım teknolojisi ve daha geniş bir iç mekan sunuyor. Modelin kullandığı otomatik şanzıman ise 1.4 motorlarında kullanılan başarılı bir tam otomatik şaznıman olarak karşımıza çıkıyor. Ön koltuklarda yeterli baş ve diz mesafesine sahip.

Skoda Fabia 1.2 Ambition DSG (52.500 TL)
Listenin bir başka iyi modellerinden biri. Gerek iç mekan genişliği gerekse VW etiketli sunduğu 7 ileri çift kavrama teknolojisine sahip şanzımanı ile tercih edilebilir bir model. Vites geçişleri akıcı ve sarsıntısız. Yakıt tüketimi konusunda da diğer rakiplerine oranla bir adım daha önde olduğunu söyleyebiliriz.

Suzuki Swift 1.2 GL AT (52.900 TL)
Markanın uzun yıllardır değişmeyen tasarımı ile tam bir klasik modeli. Yine de farklı görünmek isteyenler için ideal. Tam otomatik bir şanzımana sahip olan Swift özellikle arka koltuklarda sunduğu baş ve diz mesafesi nedeniyle yetersiz. Yine de kalabalık aile olmayanlar için uygun olacaktır ancak tabi öncelik servislerinin yakınlığı..

Citroen C1 1.0 Shine ETG ( 53.200 TL)
En ucuz otomatik vitesli arabalar listemizdeki en dikkat çekici tasarıma sahip model. Minik ve daha modern tasarımı ile karşımıza çıkan C1 68 beygirlik gücü ile başarılı bir performans sergileyemiyor. Peugeot ile aynı otomatik şanzıman sistemine sahip modelin vites geçişleri kemikli bir yapıya sahip. Oldukça dar bir yaşam alanı sunan C1 iç mekandaki yer verdiği dijital teknolojileri sayesinde daha modern bir algı yaratmayı başarmış.

 

Otomatik Vitesli En Ucuz Arabalar
Otomatik Vitesli En Ucuz Arabalar

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here