Hafif ticari pazarına yeni bir soluk getirme iddiasıyla geliştirilen yeni Peugeot Expert (Uzman) modeli markanın pazar payını da artıracak.

Fransız üretici, hafif ticari modeli yeni Expert’i tanıttı. Düşük işletme maliyeti, zengin ekipman, konfor ve güvenlik konularında hayli iddialı olan Expert, kompakt, standart ve uzun olmak üzere üç farklı gövde uzunluğuna sahip. Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 Yıldız alan Expert’in dünya lansmanı Birmingham Ticari Araç Fuarı 2016’da gerçekleştirilecek. Türkçe sesli kumanda sistemine sahip araçta 95 beygirden 180 beygire kadar güç sunan 1,6 litre ve 2,0 litre BlueHDi motorlar bulunuyor. Bir önceki Expert versiyonu ile kıyaslandığında yeni platform sayesinde motor seçeneğine bağlı olarak 100 ile 150 kg daha hafif bir yapı ortaya koyuyor. 2 veya 3 kişilik oturma düzenine sahip Van versiyonu; Pro, Premium ve Premium Pack olmak üzere üç farklı ekipman seviyesiyle sunulacak. Her biri bin 400 kg yük taşıma kapasitesine sahip ve üç adet Europalet taşıyabiliyor. Ayakla dokunma ile aracın arka kapıları açılacak şekilde tasarlanan yeni Expert’in bu yıl sonu kasım veya aralık aylarında Türkiye’de olması bekleniyor.

Picat: Türkiye bizim için önemli pazar

Peugeot CEO’su Maxime Picat, Türkiye’nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu belirtirken, Türkiye pazarında önceliklerinin karlılık olduğunu söyledi. Maxime Picat, yeni Expert ile Peugot’nun pazar payını yüzde 2 arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Peugeot ticaride ‘uzman’laştı
Peugeot ticaride ‘uzman’laştı

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here