Seat Ateca Cenevre'de Tanıtılacak

Volkswagen Grubu, değişen trendler doğrultusunda SUV ürün seçeneklerini geliştirmeye devam ediyor. Skoda markasının Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilemek üzere VisionS konsept modelini tanıtacağını açıklamasının ardından bir hamle de, İspanyol kuzeninden geldi. Bu da Seat’ın, Cenevre Otomobil Fuarı’nda bir başka kompakt SUV model tanıtmaya hazırlandığı anlamına geliyor.

Autoexpress dergisinde yer alan habere göre, Seat markasının ilk SUV modeli, markanın en başarılı otomobillerinden Leon hatchback altyapısı üzerinde konumlandırılacak. Yeni Seat SUV modelinin, daha önce planlanan Aran yerine Ateca olarak adlandırılması bekleniyor. Markanın yeni SUV modeli için, Kasım 2015’te Ateca ismi ile birlikte Teqta, Conqera, Teroqa ve Formentera isimlerinin telif hakkını aldığı da biliniyor.

Aracın dış görünümüne gelecek olursak, yeni SUV modelin ufak hatchback kardeşi Leon ile benzer çizgilere sahip olacağını söylemek mümkün. Test sürüşlerinde görüntülenen aracın tasarımı, Seat’ın 2011 yılında IBX Concept modeli ile başlayan ve geçtiğimiz yıl tanıtılan 20v20 tasarım çalışması ile devam eden çizgilere yeni SUV modelinde yer vermeyeceği anlamına geliyor. Kış testlerinde görüntülenen prototipin eğimli tavan hatlarından kurtularak üretime uygun hale getirilmesi de bunu kanıtlıyor.

Dış tasarımda görülen Leon benzerliklerini, motor seçeneklerine de uyarlaması beklenen Seat, yeni SUV modelin TSI benzinli, TDI dizel ve Cupra versiyonunu da satışa sunacak. Yeni Seat Ateca, 6 ileri manuel şanzıman ve DSG otomatik şanzıman ile motordan aldığı gücü ön ve/veya dört tekerleklere iletecek.

Nissan Qashqai modeline rakip olması beklenen yeni Seat Ateca’nın, muhtemel ufak kardeşi ise Nissan Juke’a meydan okuyacak. Görünüşe göre Seat, modelin geliştirmelerine daha büyük 7 koltuklu bir versiyon ile de devam edecek.

Seat Ateca Cenevre'de Tanıtılacak
Seat Ateca Cenevre’de Tanıtılacak

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here