Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Prag merkezli otomobil üreticisi Skoda, 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda yeni 7 kişilik SUV modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

Şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Skoda, 7 kişilik yeni SUV modelini en geç 2016 yılının son aylarında yollara çıkarmayı planlıyor. 2016 yılının yaz aylarında online olarak lansmanı yapılacak yeni Skoda SUV modelinin resmi dünya prömiyeri ise 1-16 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Paris Otomobil Fuarı’nda düzenlenecek.

Henüz ismi bilinmediği için “Snowman” yani “Kardan adam” olarak adlandırılan yeni SUV, Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde tasarlanacak. Skoda, 7 kişilik ilk SUV modelini Yeti crossover modelinden daha yüksekte konumlandıracak.

Standart olarak önden çekişli olarak gelecek SUV modeli, Skoda müşterilerinin tercihi doğrultusunda 4 tekerlekten çekiş sistemi ile de satın alınabilecek.

Markanın Çek Cumhuriyeti’nde yer alan Kvasiny fabrikasında üretilecek SUV modeli, Volkswagen Grubu’ndan aşina olduğumuz motor seçenekleri ile gelecek. Dizel ve benzinli motor seçenekleri 6 ileri manuel ve DSG otomatik şanzıman ile alınabilecek.

Son dönemde tasarım ve ürün gamı olarak büyük yol kat eden Skoda’nın, 2016 yılı için henüz detayları açıklanmayan sürprizleri olduğu da konuşuluyor. Söylentilere göre Octavia modelini makyajlamayı planlayan Skoda, bu araçta çift far tasarımını uygulayacak. Marka yeni far düzenini Superb modelindekine benzer bir ızgara tasarımı ile biraraya getirecek.

skodasnowman

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here