Otonom sürüş teknolojileri üzerine yıllardır çalışan ve 2015 te bu teknolojiyi hayata geçireceğini yıllar öncesinden duyuran Mercedes önümüzdeki hafta içinde ilk konseptini tanıtacak.

Özellikle Google?ın sürücüsüz araba teknolojilerine büyük yatırım yaptığı şu dönemde, Mercedes herkesten hızlı davranarak ilk çalışmasını son kullanıcının beğenisine sunacak. Basında merak uyandırması amacıyla yayınlanan ilk fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla bu yeni model ilginç bir görünüme sahip.

İlk fotoğraftan, iç hacmin genişletilmesine imkan tanımak amacı ile ön ve arka kaputların mesafelerinin kısaltıldığı anlaşılıyor. Aracın oldukça yüksek görünen arka kısmında büyük stop lambaları dikkat çekiyor. Fotoğraftan anlaşılan bir diğer husus ise tavandaki sensörler.

Sürücüsüz arabalar için yapılan ar-ge çalışmalarından görmeye alışık olduğumuz devasa sensör, radar, kamera gibi mekanizmalar bu arabaya gayet kibar bir şekilde entegre edilmiş. Otonom sürüş sırasında yolcuların daha kaliteli vakit geçirebilmeleri için gelişmiş bir bilgi-eğlence sisteminin dokunmatik bir ekranla birleştirildiği tahmin ediliyor.

Başarılı olduğu takdirde sektörde çığır açması beklenen modelin tanıtımı 5 Ocak 2015 tarihinde Las Vegas?ta ?Consumer Electronics Show (CES)? da yapılacağı açıklandı.

mercedes-auton

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here