Elektrikli otomobil kavramı ile bütünleşen Tesla, güneş enerjisi konusunda çalışmalar yapan SolarCity firmasını resmi olarak bünyesine kattı. Peki, Tesla attığı bu adım ile neyi hedefliyor?

Otomatik pilot gibi gelişmiş özelliklere sahip elektrikli otomobilleri ile gündemden düşmeyen Tesla’nın, uzun süredir büyük bir çalışma içerisinde olduğu ve gelecek süreçte güneş enerjisine yöneleceği söyleniyordu.

Tesla bu büyük çalışmanın ilk adımını atmış olacak ki, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada yine Elon Musk tarafından kurulan bir diğer şirket olan SolarCity’i resmi olarak satın aldığını duyurdu. Güneş enerjisi üzerine çalışmalarda bulunan teknoloji şirketi SolarCity için 2.6 milyar dolar karşılığında anlaşıldı.
Tesla Yenilebilir Enerjiye Önem Veriyor!

Bu yılın son çeyreğine kadar tamamlanılması beklenilen satın alma ile birlikte Tesla’nın ilk hedeflerinden birisinin, entegre depolama ünitesine sahip olan güneş enerjisi panelleri üretmek olduğu söyleniyor.

Tabi, Tesla güneş enerjisi sistemlerini ev ve iş yerleri ile sınırlı tutmayacak. Otomobil sektöründe elde ettiği tecrübeleri bu satın alma ile birlikte güneş enerjisi sistemleri ile birleştirecek olan firmanın, güneş enerjisi ile çalışan ağır yük kamyonları ve toplu taşıma araçları üretmek istediği söyleniyor.

Tesla ve SolarCity Artık Tek Çatı Altında!
Tesla ve SolarCity Artık Tek Çatı Altında!

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here