Land Rover’ın bir süredir gözlerden uzak kalan modeli Defender 2016 da yenilenen kasasıyla yollarda olacak. Arazi araçlarına ilgi duyanlar için sürpriz olan Yeni Defender, Land Rover’ın en büyük aracı olacak.

Jaguar ve Land Rover’ın pazarlama sorumlusu Phil Popham’a göre uzun bir bekleme süreci yaşayan Defender sınıfının en geniş aracı olma yolunda. Ayrıca marka için bir ikon haline gelmiş Defender Land Rover’ın 65 yıllık geçmişinin çizgilerini de taşıyacak. Tasarımına henüz başlanan arabanın üretimine önümüzdeki yaz başlanması ve 2016’ya yetiştirilmesi planlanıyor.

Yeni Defender’ın kasası tasarım aşamasında olsa da meraklıları arabanın kasasının firmanın kullandığı yeni alüminyum altyapı ile yapılacağında hemfikir. Sağlam ve sert çizgilere sahip olması beklenen kasanın eski Discovery’nin 2.7 tonluk kasası göz önüne alındığında çok hafif olmayacağı bilinse de alüminyum malzeme arabayı hafifletecek.

Motorları Jaguar-Land Rover’ın yeni Ingenium ailesinden 4 silindirli olarak seçilecek arabanın ayrıca V6 seçeneği de olacak. 8 veya 9 vitesli otomatik şanzımanın standart olarak gelmesi beklenen arabada manuel bir versiyon planlanmıyor.

Yapılan açıklamada Yeni Defender’ın dünyadaki en zorlu yollarda dahi ilerleyebilecek yetenekte olduğunun belirtilmesi nedeniyle, uzmanlar tekerlek ve jant boyutlarının Toyota’nın Land Cruiser ve Hilux ile aynı boyutta olacağı konusunda görüş birliği içerisinde.

Yeni Defender’ın üretiminin arkasındaki felsefe olan “maksimum dayanıklılık” ilkesi esasen aracın bütün fiziksel özelliklerinin önüne geçmekte. Basit bir yaklaşımla bakıldığında bunu lüksün değil mühendisliğin sınırları olarak da tanımlamak mümkün.

10245407_734315416622389_5452374594824997090_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here