2016 yılının en merak edilen modellerinden olan yeni Mercedes-Benz E Serisi, 11 Ocak’ta Detroit Otomobil Fuarı’ndan 1 hafta önce ilk resmi görselleri ile karşımızda.

W123 kasa kodu ile anılan Stuttgartlı Mercedes Benz E Serisi, C ve S Serisi’nde de kullanılan ve mevcut modele göre daha hafif olan MRA platformu üzerinde konumlanıyor. Yeni E Serisi’nin şaft uzunluğu 6.5 cm artarak 2.9 metreye ulaşırken, aracın toplam uzunluğu da 4.3 cm artış ile 4.9 metreye ulaşmış.

Edinilen bilgiye göre E Serisi’nin yenilenen gövdesi, W123 E Serisi’ni daha sportif ve ufak C Serisi’nden 0.23’lük çok düşük sürtünme katsayısı ile ayrılıyor.

Yeni E Serisi’nin iç tasarımı daha önce marka tarafından yayınlanmıştı. S Serisi’nde kullanılan dijital gösterge ve multimedya ekranlarına da E Serisi’nde yer veren Mercedes Benz, modelin giriş seviyesinde ise analog gösterge paneli kullanacak.

Yeni jenerasyon E Serisi’nde standartın dışına çıkarak 3 farklı süspansiyon seçeneğine yer verecek Mercedes Benz, Avantgarde modelde 15 mm alçaltılmış süspansiyona, 15 mm alçaltılmış ve sertleştirilmiş adaptif spor süspansiyona ve elektrik kontrollü opsiyonel havalı süspansiyona yer verecek.

Avrupa’da 2.0 litrelik turbo beslemeli E200 başlangıç modeli ile satışa sunulacak E Serisi, yeni geliştirilen 195 beygirlik E220d 2.0 litrelik 2.0 turbo dizel motor seçeneğiyle de ekonomik bir alternatif sunacak. Bu modelin ortalama yakıt tüketimi 3.9 litre/100km olacak. Yeni E Serisi’nin en güçlü motor seçeneği ise 4.0 litre çift turbolu V8 motora sahip olacak ve yaklaşık 600 beygir güç üretecek AMG versiyonu olacak.

AMG modeli hariç yeni Mercedes Benz E Serisi’nin tüm motor seçenekleri 9G-Tronic otomatik şanzıman ile gelecek.

Yeni Mercedes-Benz E Serisi
Yeni Mercedes-Benz E Serisi

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here