İsveçli otomobil üreticisi Volvo, tamamen yenilenerek S80 modelinin yerini alacak yeni S90 modelini resmi olarak tanıttı. Aracın T8 çift motorlu hybrit versiyonu da etkinlikte geniş yer buldu.

Beklendiği gibi Volvo, S90 modeli ile premium segmente yeni girişini, ilk olarak XC90 modelinde yer verilen Ölçülebilir Platform Mimarisi (SPA) üzerine konumlandırarak yaptı. T8 hybrit motor seçeneği de dahil olmak üzere XC90 modelinde kullanılacak birçok motor seçeneğine yeni Volvo S90?da da yer verilecek.

Yeni Volvo S90 T8 çift motorlu hybrit versiyonu toplamda 394 beygir güç üretecek. Bu gücün 318 beygirini turbo ve süper şarjı bir araya getiren 4 silindirli 2.0 litrelik benzinli motor oluştururken, 80 beygirlik güç ise elektrikli motor tarafından üretilecek. 46 beygir ise krank miline monte edilmiş marş dinamosundan elde edilecek. Toplamda 394 beygire denk gelen bu 2 motorun gücü, 8 ileri otomatik şanzıman ile dört tekerleğe aktarılacak.

Volvo tarafından henüz kesin bir tüketim değeri açıklanmasa da, Volvo S90 T8 versiyonunun aynı motoru kullanan kardeşi XC90 ile aynı tüketim değerini, yani 2.1 litre /100 km değerini yakalaması bekleniyor.

Yeni S90 premium sedan modelini birçok teknoloji ile donatan Volvo?nun en yeni özelliği ise gelişmiş yarı otonom sürüş sistemi. Pilot Assist olarak adlandırılan bu sistem XC90 modeli ile beraber tanıtılmıştı. Bu sistem aracın maksimum 130 km/s hıza kadar şeridinde ön ve arkadan gelen trafiği dikkate alarak otomatik olarak ilerlemesini sağlıyor.

Volvo S90 modelindeki yeniliklerden birisi de, Şehir Güvenliği teknolojisine eklenen büyük hayvan tespit özelliği. Volvo S90 bu sayede gündüz ve gece koşullarında geyik ve at gibi büyük hayvanları algılayıp ilk olarak bir uyarı veriyor, ardından ise fren desteği ile muhtemel kazaların önüne geçiyor.

Volvo Car Grubu Tasarım Birimi Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath: ?Bizim amacımız bu segmentte tamamen yenilikçi bir otomobil getirmek ve başta liderlik ve güven duygusu olmak üzere bunları aracın dış tasarımına yansıtmaktı. İç tasarımda ise S90 modelini farklı bir seviyeye taşıdık. Yüksek lüksü konfor ve kontrol ile birleştirdik. Sürüş dinamikleri konusunda da yeni Volvo S90 büyük yol kat etti. ? dedi.

Yeni Volvo S90?ın lansmanı Ocak 2016?da Amerika?da gerçekleşecek Detroit Otomobil Fuarı?nda yapılacak

14491442462501

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here