KONUK YAZAR / Murat AZALMA

KONUK YAZAR / Murat AZALMA

Merhaba
1998 model 224 bin km de Toyota Corolla GLi Special sahibiyim..
4aFe kodlu 1.6 lt 16V 114 bg güç üreten enjeksiyonlu bir motora sahip. Bu otomobili bana göre digerlerinden ayıran onemli bir kaç farkı var. Birincisi, atak seri ve sessiz oluşu. Işıklarda kalkarken hemen hemen sınıfındaki tüm yaşıtlarını geçebilir , ayrıca yeni modelli çoğu arabaya nal toplatabilir. Öyle ki çoğu sefer kalkışlarda turbolu hissi verir. .
Diğer bir özelliği ise , fazlasıyla konforlu , geniş ve kullanışlı olması. Beş kişinin rahatlıkla sığabileceği bir otomobildir. Öyle ki arka koltuğa binip; şu koltuğunu çeker misin diyen cok azdır.
Yine bir özelliği ise ekonomik oluşu. Fabrika verileri 100km / 5.7 lt benzin ortalaması verse de , test etmişliğim var , şehir içi 6 -6.5 lt arası yakar. Lpg de ise ortalama sehir ici 80 TL yakıt bir simit depoyu doldurur ve 430 km yapar.
Ben zaten bu arabanın içinde büyüdüm sayılır. Babamda 97 model XLi var. Aldığımızda 90 bin km idi. Şu anda 360 bin km de.
Sanayiye kolay kolay yolunuz düşmez. Ön takımı sağlam, yol tutuşu modeline göre iyi derecede , kaportası çürüme yapmaz. Motor olarak bakımını eksik etmezseniz milyon km yapabilir.
Izolasyon olarak zayıftır. Lastik sesi teneke hissi veren kapıları vardır.
Dezavantaj olarak fren konusunda hassastır. Iyi marka lastik ve balata kullanımı ister. Kronik olarak ise devir daim ve krank keçesini bozar. Fakat bu arızalar icin en az 230 bin yapmanız gerekir. Kusur sayılabilecek bir şey var ise fazla alçak oluşudur.
Bana göre ae101 kasa kodlu bu arabalar fakir mercedesidir. Arıza yapmaz az yakar güvenlidir rahattır sağlamdır. 96 EuroNcap testlerinde e36 kasa BMW 2 yıldız alırken efsane kasa 3 yıldız almıştır.

Teşekkür ederim. Sayfa ve site olarak başarılarınızın devamını dilerim.
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here