KONUK YAZAR / İbrahim ENGİN

KONUK YAZAR / İbrahim ENGİN

Merhaba arkadaşlar
Aracım Fiat Fiorino kamyonet sınıfı geçmekte ama ticari den çok aile için tasarlanmış diyebilirim..
Tasarımı fena sayılmayacak biçimde dışarıdan bazı kişilere ufak gözükse de içerdeki yaşam alanı iyi düzeyde tavanın yüksek olması içerinin ferah olmasını sağlıyor. Bagaj konusuna gelirsek sizin de bildiğiniz üzere yükleme sıkıntısı yok ama alt taraftan yukarılara doğru gelince koltuğun yapısından dolayı daralıyor tavanın yüksek olması işi kurtarıyor ve koltuklar yatınca büyük bir alan sizi bekliyor diyebiliriz. Motoruna gelince benim aracım 1.3 Multijet 75 hp gücünde kalkışlarda motor ve kasasına göre oldukça iyi seri diyebilirim.
Hızlanmada ise 160 km hıza kadar kesilmeden çok rahat bir şekilde çıkabiliyor. Uzun yolda rampalarda bayılmıyor rampada devirli kullanılsa selektör bile yaparsınız (geneline değil 😉 ) 3. devir bandında 130-125 km hızda gidilebiliyor. Yol tutuşu 110-120 km hıza kadar güven veriyor tabi viraja göre değişir. Arka amartisörlerin bağımsız olmasının da faydası var.
Yakıtta ise oldukça ekonomik. Elazığ da yaşıyorum. Kış şartlarında şehir içi ortalama tüketim 100 km ye 6.5 litre standart kullanımda.
Eksileri olarak her sene muayenesi olması ama bu araç fiyatlarına alınacak otomobil tarzı ve temiz araçta bulmak zor.
2. eksisi arka koltuk çukurlardan geçerken biraz sallama yapıyor.
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here