KONUK YAZAR / Necip İslam AKLİMAN

KONUK YAZAR / Necip İslam AKLİMAN

Öncelikle Merhaba.. Aracım 2009 Model Chery Kimo Lusso..

Aracım 56.502 km’de..

Alırken çok düşündüm korkarak aldım fakat araç beklentilerimi fazlasıyla karşıladı diyebilirim.. Ülkemizde Çin malına karşı bir ön yargı vardır.. Fakat Çin geçtiğimiz 10 yıl içerisinde dünyanın ekonomi devi olmuştur.. Çin üretimi diye kimsenin yüzüne bakmadığı Chery markasının Kimo model aracını biraz anlatayım..

Aracımın elektrik aksamı tamamen Bosch markadır..
Motor Chery’nin kendi geliştirdiği Acteco motor’dur.. Bir çok marka benzinli motorlarını Chery’den alır. Örneğin Fiat..
Şase ve kasa kalitesi abartmıyorum Opel’e eşdeğerdir..
Kullanım olarak aracın içi dışarıdan görüldüğü gibi dar değildir..
Örnek vermek gerekirse VW Polo’dan geniştir ve tavanı yüksektir 2 metre boyunda birisinin kafası tavana değmez o derecede tavanı yüksektir..
araç yüksek olmasına ve hacmi dar olmasına rağmen yol tutuşu aynı boyutlardaki rakiplerinin bazılarını aratmayacak ve bazılarının ise çok çok üstündedir..
Hidrolik direksiyon olmasına rağmen direksiyon sertliği Fiat Punto’daki City direksiyon fonksiyonu kadar hafiftir..
1.3 benzinli motor ve 90 bg ‘ sahip bu araç kendinden beklenen performans fazlasını vererek sürücüyü fazlasıyla şarşırtıyor..
Aracımın iki modeli var.. Forza ve Lusso.. Forza motor olarak aynı olsa da donanım olarak boş model olarak tabir edilebilir..
Aracımda 2 adet hava yastığı vardır.. 4 cam otomatiktir.. Fabrikasyon park sensörü.. Klima.. Cd/Mp3 çalar.. Çelik jant.. Tavan çıtası mevcuttur.. 
Benim aracım Kimo Lusso yani dolu pakettir.. Aracımın piyasası 25.000 ile 30.000 arasıdır ve emin olun ki bu paraya alınabilecek en güvenli teknolojik araçtır..
Bu aracı Chery değilde bir Fransız Citroen veya Japon Toyota üretmiş olsaydı bu aracın piyasa değeri hiç kuşkusuz 40 ile 45 bin TL arası olacaktı..
Bu aracı aldığım için çok mutluyum başta korkarak alsam da iyi ki almışım.. 
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here