KONUK YAZAR / Osman Zeki KÜÇÜK

KONUK YAZAR / Osman Zeki KÜÇÜK

Merhaba. Ben de 1.4 TSi Golf 6 hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Aracım 2010 model, 1.4 TSi 122 hp güce sahip benzinli 7 ileri DSG şanzımanlı Highline modeli ve içi bej döşeme olan siyahlardan.
Öncelikle konfor ve sürüş özelliklerinden başlayayım. Konfor olarak on numara bir araba. Motor sesini hiç duymuyorsunuz. Yol sesi de yok denecek kadar az. 140-150km gibi hızlarda hiç gitmiyormuş gibi hissettiriyor. Performans olarak da gayet iyi. Turbolu motor sayesinde ara hızlanmalar ve kalkışlar çok seri. Yalnız iyi olmayan bir yönü yakıtı. Ne yaptıysam şehir içi 9-10 litrelerden aşağı düşüremedim. Yani cep yakan bir araba. Uzun yolda da 6 litreden aşağı düşmüyor. Daha önce Suzuki Swift’ in otomatiğini kullanmıştım. O tam otomatik idi ve ışıklarda falan ayağımı frenden çektiğim anda fırlayacak gibi davranıyordu ama Golf’ te yarı otomatik olmasından dolayı galiba biraz geç kalkıyor.
Tabi highline modelinin verdiği donanımlardan dolayı içi çok daha çekici gelebilir. Spor tarzı koltuklar, bej döşeme, direksiyon tuşları, geniş iç mekan, elektrikli katlanır aynalar, far ve yağmur sensörü, geri vitese takınca aşağı eğilen sağ dikiz aynası, viraj aydınlatma gibi donanımlar çok güzel.
Eğer yakıt sıkıntınız yoksa ve bastım mı gitsin derseniz on numara araba olur. Sorunsuz bir DSG ise dediğim kalkış performansı hariç kusursuz bir vites geçişi sağlıyor. Arabanın vites değiştirdiğini göstergeye bakmazsanız hissetmeniz imkansızdır hatta.
Arabanın içi gerçekten çok ferah ve geniş. Karşılaştırma yapacak olursam Auris’ den daha geniş bir iç mekan var. Bagaj da o sınıf araba için ideal galiba. Benim pek işim olmaz ama sonuç olarak memnunum ama tek sıkıntım yakıt. Onun haricinde herkese tavsiye ederim.
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here