KONUK YAZAR / Mehmet BAYRAK

KONUK YAZAR / Mehmet BAYRAK

Merhaba, aracım Volkswagen Caravelle 2000 model 2.5 TDI 102 ps 5 silindir 9+1 koltuklu minibüs. Standart donanımı ABS, ön ve Arka yolcular için bağımsız dijital çift klima, sürücü hava yastığı, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, webasto, ısı ve ses yalıtımlı panzotlar. Hız sabitleyici, far yıkama, çift sürgü kapı gibi opsiyonel özellikleri bulunmakta. Transporter ile aynı kasaya sahip olmasına rağmen tampon ve aynalar da araç rengine boyalı olarak üretilmiş.

Transporter’ lara göre iç kısımda malzeme kalitesi bariz şekilde iyi. Daha kaliteli ve yumuşak torpido malzemesi bulunuyor.

Motor olarak belirteceğim temiz ve bakımlı araç 500.000 km’ ye tamir görmeden ulaşabilir. Maksimum hız 180 km civarı. T5-T6′ larda aynı performans yok. Ortalama yakıt tüketimi 2017 güncel fiyata göre şehir dışı 30 kuruş şehir içi 40 kuruş.

Tamamen sürücü ve yolcu konforu amaçlı üretilen araç, arkada makas olmaması nedeniyle çok rahat bir yolculuk vaad ediyor. Yol tutuş kasasına oranla önden çekişin avantajıyla tatmin edici. Özellikle kış koşullarında tatmin edici çekiş sunuyor. Kış lastiği ile zincire ihtiyacınız kalmayacaktır. Uzun kasası nedeniyle şehir içindeki manevralarda biraz sıkıntı çıkartabiliyor. Ülkemizde sağdan geçme eyleminin çok olması bazen tehlikeli kör nokta oluşumuna sebep verebilmektedir. Sağ aynanın dik olması kör nokta oluşumuna sebep oluyor.

Son olarak ekleyeceğim, hızlanması turbo sayesinde modeline göre tatmin edici olup 4 tekerde bulunan disk fren ve ABS ile de iyi bir fren mesafesi sunuyor.
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here