KONUK YAZAR / Ertuğrul KAYACI

KONUK YAZAR / Ertuğrul KAYACI

Merhabalar, 2011 Dacia Duster 110HP 4X4 model araca sahibim.

Öncelikle ön yargıdan bahsetmek istiyorum. Alırken de ailemle birlikte Dacia’ ya karşı ön yargımız vardı kalitesizlik konusunda. Tatmin etti mi diye sorarsanız, eğer fazla lüks meraklısı ve kalite detaycısı değilseniz fazlasıyla tatmin eder. Kaportası düşünüldüğünün aksine ince değil ideal kalınlıktadır. Arka çamurluğu Dozerin yırtması sonucu sacını ve kalınlığını inceleme imkanı gördüm.

Motoruna gelirsek çok meşhur olan bir Renault ünite görev yapmakta. 1.5dCi 110PS’lik bir motor bulunuyor. Çekişi doluyken de boşken de gayet tatminkar ve yeterli. Yokuş konusunda, benzinli aracın 1 ile çıktığı yerde,devrini bulduktan sonra 3 ile bile çıkabilmekte. Maksimum sürat olarak ben 180 km gördüm daha da zorlamadım. Yakıtı çok çok iyi. Şehir içi 6.5-7 şehir dışı 4.8-5.5 arasında gezebilirsiniz. Son olarak arazi performansı f/p olarak bence segment lideridir. Nissan’ ın 4 çeker sistemi bulunmakta ve arkada bağımsız süspansiyonlar bulunmaktadır. Karda,çamurda,kumda ve kaygan zeminde uygun lastiği takarsanız çıkamayacağı yer yoktur.

Şuan da severek biniyor ve sürüyoruz. Kompakt Sedan parasına bir SUV sahibi olmak isteyen herkes için en iyi seçenektir. İyi günler dilerim…
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here