KONUK YAZAR / Miraç POYRAZ
KONUK YAZAR / Miraç POYRAZ

2011 model 1.5 dCİ 5 ileri 90 bg Euro 5 motor Business paket
Araca sahibim .

İlk önce iyi yönlerinden bahsedeyim.Araç yakmıyor kokluyor ama tabi tekniğini bilene. Şehir içi 100 kmde 5 litre maximum 5,5 litre şehirler arasi 90 km ile 4.4 litre 140-150 km ile 6.5 litre yakıyor.

Bendeki araç boşun boşu. Klimali, hidrolik direksiyonlu, 4 cam otomatik, aynalar otomatik. Klimasi iş görür düzeyde mükemmel diyemem.Camı açınca aerodinamiği çok kötü etkileniyor. Aracı yol dışına çekiyor. Uzun yolda o yüzden cam kullanmak için 80-90 km hıza inmek zorundasın.Lastik basıncı araçta hayati önem taşıyor. Düştüğü an araç çekmiyor. Aracı yol dışına çekiyor sapıtıyor. Süspansiyonları aşırı sert. Go kart gibi tüm çukurları hissediyorsun. Hele arkadaki için ölüm. Araç turbo motorlu. Bu yüzden 1800 devir altında çekmiyor hızlanmıyor. 1800 devirden sonra da orantısız bir şekilde fazla fazla çekiyor. Koltuğa yapıştırıyor. Araç yüksek olduğu için virajlarda çok yatıyor ama şimdiye kadar hiç oversteere (arkadan kopma) kalmadım. Çabuk patinaja kalıyor ve antipatinaj yok. 1.vites aralığı çok az. Gaza yüklenince 1 ile 2 arası 2 saniye kadar.

Araçta sac jant var ve çürüme yapmaya başladı. Orjinal paspasları var ve kusursuz duruyor. Çok hafif bir kaza geçirdim. 10 km ile vurdum ve plastik çamurlukta sadece boya çatladı. Aracın gösterge düzeni iyi yol bilgisayar ekranı biraz küçük. Radyosu iş görür ve ses sisteminin maksimum sesi az ama kalitesi fena değil.

Motor sesi çok almıyor. Dizel motora göre fena değil. Camı açınca motor değil cayır cayır turbo sesi geliyor. Race car gibi hoş bir ses. Fonksiyonel direksiyonu çok çok hassas. İki elle tutmak sart. Kronik arizası airbag. Sensörlerden biri direksiyon da. Kornaya bastıkça bozulur. Diğeri sağ koltuğun altında. Koltukla oynadıkça bozulur. 120 bin km ye kadar 3 kez sensör değiştirdim. Aracım paspasına, boyasına kadar orijinal. Servisi çok pahalı. Serviste 850 liraya kış bakımı sanayide 200 lira civarı. ABS sensörü çok çabuk devreye giriyor. Girmediğinde fren asfalt kazır ama basar basmaz ABS.4 fren disk. Sıfır yağ, sıfır su eksiltir. Janttan dolayı sürekli hava eksiltir. 140 km hıza kadar güven verir. 170 km de gördüm, gerek yok bu araba için o hizlara. Bakımı kolay. Her yerde yaptırabilirsin. Bagajı inanılmaz büyük. Koltulları da yatır kamyonet kadar yük alır (Denemedim ama hacim olarak). Koltuk kalkık hali 530 litre inik halini bilmiyorum.530 litreyi de şöyle anlatayım. Tek kapı büyük bir buzdolabının altı kadar. Bagajdan hidrolik sistem yok. Demir bir sistem var yukarıda saçma bir şey. Oraya değince kapanmaz bagaj. Stepne kolay ulaşılabilir yerde. Standart olarak sadece kriko tornavida bir de jant sökmek için anahtar var. Altı hiç yere vurmadı yüksek. Kaba bir araba, bu yüzden parkı biraz zor. Yan aynalardan park edebilirsin. Arka cam ölü. Ben de park sensörü aldim, iş görüyor. Koltuğu ileri yukarı yönlü. Direksiyon yukarı asabi. Derinlik atarı yok. Kaputu gece açmak için mandalını bulmak zor. Döşeme temizliği zor. Kapı içleri çabuk kirleniyor. Koltuk kumaşı iyi. Koltuk da 300-350 km yol sonrasında bel ağrısı yapıyor.
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here