BMW’nin en küçük crossover modeli X1’e abi geliyor. Şu sıralar Almanya’nın Bavyera eyaletinde test sürüşlerine çıkan yeni BMW X2, yoğun kamuflaj ile dolaşıyor.

Şirket içerisinde F39 kod adı ile anılan yeni crossover, markanın en küçük X modeli X1 ile aynı platform üzerine konulandırılacak ancak tamamen farklı bir tasarıma sahip olacak.Kamuflajlı da olsa test sürüşleri sırasında görüntülenen modelin özellikle arka tasarımının oldukça farklı bir formda, coupe bir modele benzer yapıda olduğu göze çarpıyor.

Yeni BMW X2 modeli hakkındaki dedikodular ise bir hayli ilginç. BMW’nin yeni X2 modelinde 3.0 litrelik 6 silindirli bir motora yer vereceği söylentileri dolaşıyor. 3 litrelik motor için yeterli alana sahip olduğu anlaşılsa da, markanın UKL platformu üzerine üretilecek ilk otomobil olacak BMW X2 için oldukça yüksek hacimli bir motor gibi duruyor. Markanın şanzıman departmanı, yeni X2’yi önden çekişli olarak tasarlayacak ancak gerektiğinde araca arkadan itiş sistemi de devreye girecek. Yani yeni X2 gerektiğinde dört tekerlekten çekişli olarak çalışacak.

Dikey olarak konumlandırılacak litrelik motor, BMW mühendislerinin başını ağrıtacak olsa da sınıfında eşsiz bir performans sunacak (ya da büyük bir hayal kırıklığı olacak).

Muhtemelen Range Rover Evoque gibi modellere rakip olarak konumlandırılması düşünülen yeni BMW X2 crossover modelinin X1’den farklı bir mimari ile üretilme ihtimali bulunsa da oklar şimdilik iki modelin aynı altyapıyı paylaşacağına işaret ediyor.

12108881_905043732882889_6223843955822149504_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here