Aracım 2009 Cherry Tiggo 1.6 Lusso

KONUK YAZAR / Aykut ÇAKAR

Öncelikle Selamun Aleyküm. Aracım Chery Tiggo’nun 1600 cc
motoruna sahip full olan model yani Lusso’dur.
Aracımızda;
Motor kısmından ve elektronik sistemden konuya girersek; aracımız atmosferik bir motora sahip 16 valfli, 110 beygir ve 147 Nm tork değerinde, çift eksantrikli DOCH motora sahiptir. Aracın beyni, gaz kelebeği, oksijen, rolanti, map vb. bütün sensörleri, ateşleme bobini,bujileri komple Bosch markadır. En ayrıntısına girmek istiyorum belki tatmin etmez ama araçta bulunan ve orjinal olarak üzerinden çıkan bütün ampüller osram markadır.
Orjinal amortisör kule gergisi bulunmaktadır. ABS fren
sistemiyle birlikte 4 tekerde disk fren vardır. Arka teker sisteminde dahi viraj denge çubuğu ve z rotları bulunmaktadır. Bu da virajlarda arka kısmın yoldan atmasını ve virajı rahat toparlamasını sağlamaktadır.
Tiggo sadece benzinli olarak piyasaya sürülmüştür ve Şehir içi lpg’de 13 lt/100 km, şehir dışı 9 lt/100 km yakıt tüketimi vardır.
(Benim kendi hesabım bu, daha düşük yakan arkadaşlar da var.)
Ayrıca sis farları, port bagaj tutacağı,stepnenin teneke jant
değilde orjinal jant olması,yan basamaklar gibi ekstralarda lusso modelinde vardır.
Araç içine gelirsek eğer; Deri koltuklar, ön iki koltuklar
ısıtmalı, elektrikli aynalar, 4 cam otomatik, iki yönlü sunroof,
gözlük koyma gözü, usb cd çalarlı teyp,klima,hidrolik direksiyon,teybi direksiyondan kontrol etme tuşları, immobilizer,alarm aracın özellikleri arasında vardır.
Arka koltuklarda ön koltuklar gibi geriye istenilen seviyede
yatırılabiliyor. Bagajı da büyütmek için arka koltuklar üç kademe öne çekilebiliyor. Hatta arka koltukları komple çıkarabiliyorsunuz.
Bagajda 12 volt soketi bulunmakta, bagajda yan taraflarda küçük iki malzeme koyma gözü bulunmakta.
Yedek parça konusuna gelirsek; aracın yedek parçasında insanların düşündüğü gibi çok sorun sıkıntı yaşamazsınız. Bulunduğunuz illerde yedek parça bulamazsanız bile Ankara,İstanbul, Batman da orjinal ve yan sanayi parçaları kargoyla bir kaç gün içinde sipariş usulü getirebilirsiniz.
Sürüş konforu ve süspansiyonları gayet iyi. Yumuşak bir sürümü var. Uzun yolda sizi yormaz.

Eksi yönlerine gelirsek;
-Belirttiğim gibi parça konusu bir kaç gün zaman isteyebilir.
-Vitese nazik davranmak gerek, hor kullanılmayı sevmez.
-Yokuşlarda çekişte bayılma olabiliyor. Bu ise 1.6 atmosferik motor biraz küçük geldiğinden dolayı kaynaklanıyor. Suv tarzı bir araçta 1.6 motor olduğunu düşünürsek normal karşılanmalı.
-Tipine aldanıp da dağa sürmemek gerek,ama tam bir şehir aracı
– Benzin çeyrek deponun altında olmamalı, yoksa yokuşlarda pompa benzini çekemiyor, araç çalışmıyor.
– 120 km hızdan sonra içeriye ses alıyor. Aracın neredeyse her yerinde izolasyon olmasına rağmen içeriye yine de ses alıyor. Nedenini çözemedim.

İnsanların kalitesiz araç, arıza çıkarır bu araç nidalarına aldırış etmeyin. Fiyatını araştırın inanın bu özelliklere göre zaten aracın uygun olduğunu göreceksiniz. Kıyaslamayı da ona göre yapın.

Mümkün olduğunca objektif bir şekilde anlatmaya çalıştım. Teşekkürler…
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here