Aracım 2013 Nissan Qashqai 1.6 Manuel Visia

KONUK YAZAR / Canberk SÖVÜT

Herkese merhabalar, aracım Nissan Qashqai 1.6 Benzin 2013 Model Manuel Visia Paket. Şu an 25.000 km’de. Aracı sıfır aldım, önceden Volkswagen Caddy kullanıcısıydım, farklı bir tarza geçme fikri vardı. Kompakt SUV arayışı içindeyken kendimi bu araçta buldum.

Öncelikle iç mekandan bahsedeyim. Ön konsol ve yan kapılar yumuşak plastik. Bu yumuşak plastik vitesin orada da devam ediyor. Arka kapılar sert plastik ama kötü bir malzemeden yapılmamış. İçi klasik bir görünümde çok cezbedici bir araç değil.

Konfordan bahsetmek gerekirse, süspansiyonları rakiplerine göre daha konforlu, arkalar tam bağımsız. Konfor olarak tatmin edeceğinden eminim. Yol sesi ve rüzgar sesi alan bir araç. Özellikle yağmurlu havalarda arka davlumbazlarda epey bir ses oluşuyor. Ama abartılı bir şekilde yol sesi almıyor. Görüş açıları güzel, kocaman aynalarla bütün arkayı görebiliyorsunuz. Koltukları da fena değil, rahat ediliyor. Yanal destekleri olması büyük avantaj. Sıcak havalarda biraz terletmesi sorun.

Donanım olarak benim aracım en boş model, ama pek özellik aramadığım için beni rahat ettiriyor. Bluetooth üzerinden arama ve müzik dinleniyor. Ayrıca aux girişi de bulunmakta. Ses kalitesi rakiplerine göre bir tık daha iyi. Arka stoplarda normal kırmızı ışık ve fren ışıklarında led kullanılmış. 6 tane hava yastığı var. Frenleri de güzel bir araç.

Motoru 117 beygir 158 NM tork, klasik atmosferik motor davranışları sergiliyor. Düzlükte güzel yürüyor, gitmiyor gibi hissetmiyorsunuz. Yokuşlarda 4000 devirde gitmekte fayda var yoksa yokuşta sıkıntı çekebilirsiniz. Motor neredeyse sorunu olmayan bir motor hiç büyük sıkıntı çıkaran duymadım, görmedim. Şanzıman biraz sert ve kemikli alışmak gerek.

Yakıt tüketimi 85-90 araçta ağırlık yoksa şehir dışında 5.2 litreye kadar düşer. Şehir içi sakin dur-kalk 7 litre en fazla. Çok yoğun trafikte 8 litre üstüne çıkıyor ama hiç 10 litreyi bulmadı.
Bence üst donanımı tercih edilebilir boşunda pek eğlence yok ama donanımlısı yeterince tatmin edebilir.
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here