KONUK YAZAR / Erdem GÜRSAN

KONUK YAZAR / Erdem GÜRSAN

Merhaba, aracım 1994 model Mazda 626 2.0 DOHC GLX. Aracımı ilk sahibinden orjinal benzinli 122 bin km’ de aldım. Şuan 157 bin kilometrede. Lpg’ yi kendim taktırdım, malum zamlardan önce Lpg 2.00 iken İstanbul şehir içinde 30 lira gaz ile 130-140 km arası yol yapıyordum. Şuan 2.80 den hesapladığımızda 28-30 kuruş arası şehir içi yakıt ortalamasına sahip. Benzin ile binmeyi denemedim hiç,fakat kış mevsiminde aylık 50-60 lira benzin aracın 1 aylık ihtiyacını karşılıyor. Yazın ise miktar yarı yarıya düşüyor. Aslında bütçe küçültmek için 1-2 seneliğine idareten aldığımız arabadan beklenenin çok çok üzerinde memnuniyet yaşadık. Konfor,güç,donanım ne ararsanız beni tatmin etti. Daha önce 2005 model Mondeo, 2007 model C- Max sahibiydik,bundan aldığımız hazzı alamadık desek yeri olur. Şuan satmaya kıyamadığımızdan 2. Aracı arıyoruz. Çoğu yerde gerçek araba tutkunlarından ilgi görüyoruz. Orjinalliğini bozmadan ön panel ve aynalar piano black,zenon ve amerikan park modülü, gündüz ledi, pleksi siz app plaka ve cam filmi ile görselliğimizi tamamladık. Günümüz araçlarında bile bulunmayan ‘Swing’ özelliği ile klima, kalorifer açıkken içindeki yelpazeler dönerek havayı heryere dağıtır. 4 cam otomatik,elektrikli yan aynalar standart donanıma sahiptir. Abs yerine 4 disk fren mevcuttur. Her ne kadar Mazda dünyanın en az arıza yapan aracı olarak bilinse de,bakılmadığı takdirde arıza yapmayacak araç olduğunu düşünmüyorum. Çok şükür hiç yolda bırakmadı,ama sanayiye gitmiyorum desem yalan olur. Parça fiyatları ne ucuz,ne pahalı. Düzenli olarak bakımlarını yaptırıyorum. Devirdaim motoru, boğaz kelebeği,radyatör,kayışlar,diskler,bujiler,balatalar vesaire hiçbir parçasını bulamadığım olmadı. Mazda ustası bulmak zordur,parça ve usta sıkıntısı yaşayan arkadaşlara çok iyi yerler önerebilirim.

Eksilerine gelecek olursak;
Aracın boyutları dolayısı ile ince ve 14 inç jant ebatları bence küçük, virajlarda sıkıntı hissettirebiliyor. Genel anlamda motor randımanı çok çok iyi olmasına, 2. Viteste 90 km hıza kadar ulaşmasına rağmen 5. Viteste araç gitmekte biraz nazlanıyor. Ve kronik japon arabası sorunu olarak ses yalıtımı benden geçersiz not aldı.
________________________________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

cagdaser@arabateknikbilgi.com

cagkaner@arabateknikbilgi.com

KONUK YAZAR / Erdem GÜRSAN
KONUK YAZAR / Erdem GÜRSAN

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here