Aracım Renault Laguna 3

KONUK YAZAR / Harun GÜNEŞ

Aracım 2010 model Laguna 3 1.5 dci..1 yıl olmadı yeni aldım sayılır çok isabetli bir seçim yaptığıma aldıktan sonra kanı oldum.Renault’un diğer modellerinden farklı olarak yaptığı milyon eurolar ile arge çalışmasına muhatap olan Laguna 3 tabiri caizse Renault’un özene bezene yaptığı bir araç. Zaten Euro Ncap da 5 yıldız almış tek aracı.

Renault’un yanlış reklam politikası yüzünden fazla satış yapmadı tabii Türkiye’de d segment c segment gibi rağbet görmüyor.ama iyi ki görmüyor yoksa biz bu paralara bu aracı alamazdık.tabiri caiz ise parasının arabası değil. Bu paralara alınacak bundan daha iyi araç yok bu nokta da iddialıyım.Laguna 3 ile gaza bastığım virajlarda diğer arabalar frene basar. Çok üst düzey bir yol tutuşu var. Bu noktada efsane diyebilirim.

Bu araçla alakalı halkımızın da yanlış bilgi var yedek parçası kaporta hariç gayet uygun. Araçta donanım olarak bugün bir çok sıfır araçta olmayan özellikler mevcut.

Hani derler ya bir daha dünyaya gelsem yine seni severim diye bir daha araç alacak olsam yine Laguna 3 alırdım. Ama Laguna, Laguna’cı dan alınır. Laguna’yı bilmeyenler Fransız ön yargısından dolayı bir de geçmişte toros gibi araçlarından dolayı Renault a karşı bir antipati Alman araçlarına karşı bir sempati var. Fakat Laguna’yı Renault olarak değerlendirmeyeceksin. Ayrı olarak başlı başına Laguna olarak değerlendireceksin.Gerçekten kıymeti bilinmiyor; teknik anlamda segmentlerinden fazlası var eksiği yok fakat muadil markalar 70 80 bin tl isterken bu araç 45 ile 55 arası değişiyor. Tabii temizliğine ve km sine göre..
Son olarak bir Laguna sözü paylaşarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

“Başkasına yüklersin yapışır, Laguna’ya yüklersin yakışır :)”
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here