Aracım Volvo C30

KONUK YAZAR / Kaan HARMANDAR

Merhaba size uzun zamandır kullanmış olduğum Volvo C30 aracımı tanıtmak istiyorum.

Araç D segmentindedir, rakiplerine bakarsak senesine göre D segment bir araç için bir hayli garip bir seçenektir c30. Rakipleri Audi A4, Citroen C5, Ford Mondeo, Jaguar X-Type, Opel Insignia – Volkswagen Passat – Opel Vectra – Alfa Romeo 156 – Renault Laguna – Ford Mondeo – Toyota Avensis gibi araçlarken c30 u seçmek farklı bir hava kattı açıkçası.

Araca bindiğiniz zaman hissedilen ilk şey size verdiği güven. İri direksiyon, sade göğüs ve tek kapı olmasına rağmen size arka koltuklarda gösterdiği rahat duruş bunlar iç mekandaki şık sade ve rahatlatıcı unsurlar.

2006 dan 2012 ye kadar üretilmiştir. Fazlasıyla motor seçeneği mevcut olmakla birlikte, donanım paketi olarak fazlasıyla çeşide ve güzel opsiyonlara sahip bir araç. Benim kullandığım c30 2008 model ve 1.6 atmosferik motora sahip. Sürüş dinamikleri gerçekten muazzam. Aracın geniş olması yolda size ağır ve geniş bir volvo sürermişcesine bir hava veriyor. Viraja girdiğiniz zaman aracın yola yapışması, fren mesafesinin çok iyi olması otoyolda gazlarken sizi rahatlatıyor açıkçası. Vites oranlarının çok iyi olması, motorunun 1.6 100hp olmasına rağmen inanılmaz derecede seri olmasını sağlıyor, özellikle 3. ve 4. viteste ki hızlanma ları çok tatmin edici. Konfor olarak cidden 4 kişilik bir yolculuk için çok makul bir araba, fazlasıyla geniş bir iç mekanı var. Otoyolda spor araba gibi viraja girse de, şehir içinde normal bir sedan araç gibi sallıyor tümseklerde. Fakat kullandığım çoğu araçtan daha sert bir araba, direksiyon sınıfındaki araçlara göre daha ağır, debriyaj biraz daha sert. Ama fren ve gaz tepkisi mükemmel. Türkiye ye az geldikleri için 250 civarı adette gelmiş olması gerek, o yüzden piyasası biraz altta kalıyor diğer araçlara göre. Şu ana kadar hiçbir parça sıkıntısı yaşamadım, çünkü neredeyse çoğu Volvo ile özellikle V50 ve S40 ile fazlasıyla ortak parçası var bu yüzden hiçbir dert yok o konuda.

Güvenlik olarak, diğer Volvo lar gibi bütün ekipmanlara sahip. Bir tek fark var, bu araçların R-design paketlerinde stc nin dahada geliştirilmiş versiyonu mevcut, bu onu biraz daha pist aracı yapıyor açıkçası. Kaza testleri hakkında zaten başka bir şey söylenemez, tüm Volvo lar gibi bu da 5 yıldız ile çıkmış.

Bu aracı herkesin kullanmasını, ve sahip olmasını isterim. Her araba gibi temizini ve bakımlısını bulursanız kaçırmayın derim.

Teşekkürler, saygılarımla 
_____

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun.
.
İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here