KONUK YAZAR / Ferhat DENİZ

KONUK YAZAR / Ferhat DENİZ

Motosiklet çok keyif verici bir ulaşım aracı olsa da tehlikesi daha fazladır sonuçta hem denge hem iki kat dikkat gerektirir.

Kazaları ise aşırı yaralanmaları ve eğer kaza çok şiddetliyse ölümleri getirir. Motosiklet kullananların arabalara, araba kullananların ise motosiklet kullananlara dikkat etmesi gerekir. Özellikle motosiklet kazalarının pardon, kusura bakmayın gibi sözlerle telafisi yoktur.

Motosiklet kullanmayı önceden seviyordum ama artık sevmiyorum çünkü bir araba beni geçti ve hemen önüme kırdı, aniden durdu, yolcu indirecekmiş tabi frenledim ancak fena çarptım. Arabanın üzerinden kaputuna düştüm kaburgam ve kolum kırıldı. Arabanın sürücüsü şöyle dedi ”ÇOK PARDON”

Kazalar dikkatsizlik sonucu olur ama motosiklet kazaları dikkatsizlik, tecrübesizlik, denge kaybı, yolun kayganlığı, aşırı hıza bağlı viraja fazla eğimle girme, önüne aracın dalması, motosiklet geçerken birden arabanın kapısının açılması gibi bir çok nedenden dolayı kazalar olur. Motosiklet kullanan sürücüler aracın kaportası durumunda oldukları için herhangi bir kaza durumunda direk darbeyi vücutlarına alırlar.

Ayrıca ana yolda giden bir motosikletin önüne de araba ile atlanmaz, çünkü tali yoldaki araç, ana yoldan geçen araç motosiklet bile olsa, ona öncelik tanımak zorunda.

Hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Fotoğraf temsilidir..
_______________

Siz de arabanızı tanıyorsanız yada bize anlatmak istediğiniz bir konu varsa; anlatımınızı yapın ve bize ulaştırın yayınlayalım, herkes faydalansın, bilgi sahibi olsun..

İletişim adreslerimiz;

[email protected]

[email protected]

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here