Astra Sedan’a Dizel Otomatik Seçeneği

Ülkemizde en çok tercih edilen modellerden biri olan Opel Astra’nın sedan kasa versiyonuna Mart ayı içinde dizel otomatik seçeneği geliyor. Yeni nesil 1.6 litrelik dizel motor ünitesi 136 beygir ve 320Nm tork gücü ile ön plana çıkıyor.

Henüz geçtiğimiz yılın son ayında satışa çıkan, yeni kasa Astra HB versiyonunda yer alan ve geniş yankı uyandıran dizel otomatik ikilisinin eski kasa sedan üzerinde pazara sunulacak olması markanın yeni kasa sedan üretimi başlayana kadar bu açığı kapatma stratejisi olarak yorumlanıyor.

Yeni nesil Astra üzerinde sedan karoserin üretimine 2016 yılı içinde başlanması alınan haberlere göre şu anda düşünülmüyor. Klasik tork konvertörlü tam otomatik şanzıman seçeneği ile satışa sunulacak olan model 6 ileri bir kademeye sahip.

Özellikle Insignia modeline uygulanan dizel-otomatik seçeneğinde geç kalındığı ile ilgili bolca eleştiri alan Opel, önümüzdeki yıllarda satıştan kalkmasına kesin gözü ile bakılan Opel Astra sedan kasa üzerine giderayak yaptığı bu hamlenin her ne kadar geç de olsa beklenen bir yenilik olması nedeniyle yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Astra Sedan’a Dizel Otomatik Seçeneği
Astra Sedan’a Dizel Otomatik Seçeneği

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here