BMW 3 Serisi Yenileniyor

BMW mühendisleri, markanın en çok satan modeli 3 Serisi’nin gelecek jenerasyonu üzerinde çalışmalara devam ediyor.

G20 kod adına sahip yeni 3 Serisi’nin, makyajlanan F30 kasa kodlu mevcut 3 Serisi’nden birçok yenilik ile ayrılması bekleniyor.Yeni BMW 3 Serisi, uzayan şasi ile birlikte arka koltuklarda daha geniş diz mesafesi sunacak.

Uzayan boyutuna rağmen ağırlığı artmayacak yeni 3 Serisi, mevcut modelden de daha hafif olacak. Aracı hafifletmek için BMW’nin, en küçük sedan modelinde karbon fiber teknolojisini kullanacağı tahmin ediliyor.

Karbon fiber destekli polimer malzeme kullanılmasa da yeni BMW 3 Serisi’nin daha hafif olacağı da edinilen bilgiler arasında.

BMW, güvenlik teknolojisi ve bilgi medya teknolojisi olarak da tıpkı 5 ve 7 Serisi sedan modellerde olduğu gibi yeni 3 Serisi’nde daha gelişmiş özelliklere yer verecek.

Bildiğimiz gibi BMW, en yeni teknolojilere önce 7 Serisi’nde yer veriyor, ardından diğer modellere de bu teknolojileri entegre ediyor. Yeni 3 Serisi’nin faydalanacağı bu özelliklerin başında kendi kendine park etme teknolojisi ve ufak renkli ekranı ile havalı anahtar geliyor.

Bugünlerde daha fazla prototip test etmeye başlayan Alman premium otomobil üreticisi, bu testleri yeni X5 ve Toyota ile ortak geliştirilen roadster modelin denendiği pistte gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Almanya’da da BMW 3 Serisi’nin testleri yapılıyor.

2017 yılında satışa çıkacak yeni BMW 3 Serisi’nin motor seçenekleri de, daha güçlü üniteler ile güncellenecek.

BMW 3 Serisi Yenileniyor
BMW 3 Serisi Yenileniyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here