Münihli otomobil üreticisi BMW, yeni Mercedes Benz S Coupe’ye rakip olacak yeni 9 Serisi Coupe’nin üretimini değerlendiriyor. Alman otomobil dergisi AutoZeitung, yeni BMW 9 Serisi Coupe ile ilgili tüm söylentileri içeren bir yazıya yer verdi.

Yeni 9 Serisi hakkında hiç bilgisi olmayanlar için, BMW’nin yeni modeli gelecek jenerasyon Rolls Royce Phantom ile aynı platform üzerinde konumlandırmayı düşündüğünü belirtelim. BMW yeni 9 Serisi Coupe’yi, yolcu kabinini karbon fiber destekli polimer kullanarak yeniden tasarlayacak. Her ne kadar henüz tasarımı hakkında bir detay belirtilmese de, markanın geçtiğimiz dönemde sergilediği Vision Future Luxury Concept’in tasarım olarak yeni 9 Serisi Coupe’ye öncü olacağı tahmin ediliyor. “Suicide Door” olarak adlandırılan ters yöne doğru açılan arka kapılar da, yeni 9 Serisi Coupe’nin konsept modelden aldığı tasarım unsurlarından biri olacak.

İç tasarımda da yeni BMW 7 Serisi ve Vision Future Luxury Concept modellerindeki yüksek teknolojiye yer vermesi beklenen BMW, yüksek kaliteli döşemeler ve malzemeler ile birlikte yeni Mercedes Benz S Serisi’ne gerçek bir rakip yaratmayı hedefliyor.

BMW, yeni 9 Serisi Coupe, modelinde kullanmak üzere birkaç motor seçeneği üzerinde de çalışmalara başlamış durumda. Edinilen bilgilere göre 3.0 litrelik benzin ve dizel motor seçenekleri ile birlikte 4.4 litrelik V8 çift turbolu benzinli motor da sunulacak. BMW’nin planları arasında hybrit motorlu 940e modelinin de satışa sunulması var.

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde satışa sunulması planlanan yeni 9 Serisi Coupe, Mercedes Benz S Serisi Coupe ve hatta Maybach’e rakip olarak satılacak.

12049457_896711380382791_8441830748051442890_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here