Elektrikli otomobillere önem veren bir marka olan BMW, i3 ve i8 modellerinden oluşan tamamen elektrikli ürün gamına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

Aylardır farklı kaynaklarda bahsedilen konu, bugün BMW CEO’su Harald Krueger’in i3 ve i8 modelleri arasına daha pratik yeni bir model geleceğini açıklamasıyla resmiyet kazanmış oldu.

BMW i3 modelinden daha büyük ve pratik olacağı bilgisi dışında yeni model ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Muhtemelen BMW i5 olarak adlandırılacak yeni model, ya bir crossover ya da bir sedan olacak. Crossover bir modelin elektrikli motorun menzilini azaltabileceğinden BMW’nin şu aşamada sedan bir model konumlandırmaya daha yakın olduğu düşünülüyor.

BMW CEO’su Kruger’e göre genel satışlara bakıldığında oldukça düşük sayıda i3 ve i8 satışı gerçekleşse de, BMW i model serisine olan ilgi olumlu görünüyor. Marka BMW i’ye başlayan ilgiyi yeni bir model daha satışa sunarak ateşlemek istiyor.

BMW CEO’su Kruger, Alman hükümetinin de elektrikli otomobilleri daha cazip hale getirecek çalışmalar yapması için girişimlerde bulunduklarını belirtti. Birçok hükümet elektrikli otomobiller için vergi muafiyeti gibi cazip fırsatlar sunuyor.

BMW’nin patronu Harald Krueger: “Elektrikli mobiliteye daha fazla hükümet desteği gerekiyor. Eğer ülkeler sürdürülebilir mobilitede başarılara imza atmak istiyorsa mutlaka ek devlet teşviklerinin verilmesi gerekiyor. Bu yüzden otomotiv sektöründe yalnızca Almanya’nın değil, elektrikli otomobillerin satıldığı tüm ülke hükümetlerinin desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

11140197_904884342898828_7554636505559806702_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here