500 adet üretilecek, Avrupa fiyatı 2 milyon 400 bin Euro

Lüks Fransız markası, dünyanın süper spor otomobilleri arasındaki en güçlü, en hızlı, en lüks ve en ayrıcalıklı ürününü gün yüzüne çıkardı.

Veyron’un yerine geçecek olan Chiron, sekiz-litrelik W16 motoruyla, 2.000’den 6.000 d/d’ye kadar 1.600 Nm’lik bir torkla, 1.500 beygir gücünü yola çıkaran, inanılmaz yüksek güvenlik düzeylerine ve eşi benzeri görülmemiş bir konfora sahip, dünyanın ilk süper spor otomobili.

Veyron’dan 82 mm daha uzun, 40 mm daha geniş ve 53 mm daha yüksek olan aracın ağırlığı da 155 kg artışla 1.995 kg’ı bulmuş.

Tavanda başlayıp aracın arkasına kadar uzanan bir deflektöre sahip olan Chiron’un ince uzun LED stopları bütün arka bölüm boyunca uzanırken ortaya yerleştirilen dev egzoz çıkışlarının yanlarında difüzör kanal çıkışları görülebiliyor. Otomobilin plakalığının her iki tarafında da büyük radyatör çıkışları bulunması gözlerden kaçmıyor.

Gövdesi tamamen karbon fiberden üretilmiş olan otomobilin iç mekanında da deri, metal ve karbon fiber bolluğu dikkat çekiyor.

Gösterge paneli analog ve dijital üniteleri harmanlarken üzerine fonksiyon düğmeleri eklenen direksiyon simidinin alt bölümü düzleştirilmiş.

Koltuklar arasında yer alan ve separatöre benzeyen bölüm konseptten alınırken ince yapılı orta konsol havada asılıymış gibi duruyor.

Araç, Top Speed modunda, yol kullanımı için sınırlanmış 420 km/s’lik maksimum hıza ulaşıyor. 0’dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşabildiği açıklanan otomobilin 200 km/s sürate ulaşması 6.5 saniyenin altında tamamlanıyor. 300 km/s ise kalkıştan 13.6 saniye sonra ulaşılabiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve elbette Chiron’da sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi de yer alıyor. Avrupa’da başlangıç fiyatı net 2,4 milyon Euro (yaklaşık 7 milyon 680 bin TL). Şu anda, toplam üretimin üçte birini oluşturan ön siparişler alınmış durumda. İlk araç, önümüzdeki sonbaharda müşteriye teslim edilecek.

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron
Bugatti Chiron
Bugatti Chiron
Bugatti Chiron
Bugatti Chiron

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here