Fransız otomobil üreticisi Citroen, 2017 yılına dek tamamen yenilenmiş bir süspansiyon sistemi geliştirmekte olduğunu açıkladı. Markanın üzerinde çalıştığı bu yeni süspansiyon sistemi ile marka, yol tutuşundan ödün vermeden sürüş konforunu arttırmaya yoğunlaşacak.

Citroen CEO’su Linda Jackson, bir dergiye yaptığı açıklama ile yeni süspansiyon üzerine çalışmaların devam ettiğini doğruladı. Jackson, süspansiyon hareketlerinin daha düzgün ve hassas olmasını sağlayacak hidropnömatik sisteminden faydalanarak daha modern ve konforlu bir süspansiyon mekanizmasını araçlarına entegre edeceklerini belirtti.

Fransız otomobil üreticisi, son dönemde müşterilerinden aldığı geri bildirimler nedeniyle sürüş konforunu arttırmaya yönelik ekstra çalışmalar yapmasıyla biliniyor.

Citroen mühendislerinin bu geliştirme üzerinde çalıştığını ve en geç 2017 yılına kadar modellerinde yer vermeye başlayacağını belirten marka CEO’su, daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Büyük ihtimalle 2017 yılının başlarında yeni modellere entegre edilmesi beklenen geliştirilmiş süspansiyon sisteminin, tüm modellerde kullanılması bekleniyor.

Bu yeni süspansiyonların Citroen’e özgü bir teknoloji olacağını açıklayan Linda Jackson, bu teknolojinin DS markası ile paylaşılıp paylaşılmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Daha önce Citroen markası bünyesinde premium model serisi olarak satışa sunulan DS uzantılı modeller, bu yıl markalaşarak yoluna devam etme kararı aldı. Ancak Linda Jackson’ın yaptığı açıklamada bu süspansiyon sisteminin “Citroen’e özel” olacağını belirtmesi, DS modellerinde kullanılıp kullanılmayacağı konusunda soru işaretleri oluşturdu.

Citroen CEO’su, şuanda 7 kişilik Grand Picasso’dan, Peugeot ve Toyota ile birlikte geliştirilen A segmenti C1’e kadar uzanan 14 gövde stilini de azaltmayı düşündüklerini belirtti.

 14489671735321

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here