Egea İtalya'da Satışta

2015 İstanbul Otomobil Fuarı’nda yeni Egea’nın sedan versiyonunu tanıtan İtalyan otomobil üreticisi Fiat, bu yıl gerçekleşen Cenevre Otomobil Fuarı’nda da Egea’nın hatchback ve station modellerini tanıtmıştı.Hatchback ve station Fiat Egea’ların, markanın memleketi İtalya’da satışa sunulacağı fiyatları açıklandı.

İtalya’da 12.500 Euro yani 40 bin TL fiyat etiketi ile satılan Fiat Egea Sedan modeli, 520 litrelik bagaj hacmi ile segmentinde oldukça uygun fiyatlı kalıyor. Cenevre’de tanıtılan hatchback modeli ise 12.750 Euro’ya yani yaklaşık 41 bin TL’ye satışa çıkaran Fiat, Egea hatchback modelinde ise yalnızca 440 litrelik bir bagaj kapasitesi sunuyor. Bolca yükleme alanına ihtiyacı olan aileler için ise Fiat Egea Station Wagon modeli 15.900 Euro’dan (51 bin TL) satışa sunuluyor. Bu modelin bagaj hacmi de 550 litre olarak açıklandı.

Tabiki İtalya’da geçerli olacak bu fiyatların, Egea’nın en düşük motor seviyesi olacak 1.4 litrelik 95 beygir güç üreten versiyonda geçerli olduğunu da belirtelim. Egea’nın hatchback ve station wagon versiyonlarında da 1.6 litrelik dizel motor 120 beygir ile görev yapacak. Hatchback ve station wagon Egea’da 50 litrelik yakıt tankı kullanan Fiat, nedendir bilinmez sedan modelde 45 litrelik yakıt kapasitesi sunuyor.

Ayrıca Fiat Egea hatchback ve station wagon modellerinde arka disk frenler yer alırken, sedan modelde hala geleneksel kampana frenlere yer veriliyor. Donanım olarak yeterli standart özelliği bulunan Egea’ların girişi seviyesinde; 6 airbag, yokuş kalkış desteği ve ESP, lastik basıncı kontrolü, arka park sensörleri, sis farları ve USB-AUX girişine sahip Uconnect bilgi ve medya sistemi sunuluyor.

Egea İtalya'da Satışta
Egea İtalya’da Satışta

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here