Ford Kuga yenilendi!

Yenilenen Ford Kuga, yeni 1.5 dizel motoruyla ortalama 4.4 litrelik yakıt tüketimi hedefliyor.

Ford’un SUV segmentindeki temsilcisi Kuga yenilendi. Yenilenen Kuga’ya, yeni 118 beygirlik 1.5 litre dizel motor eklendi.

‘Kahve istiyorum’ modu

Ford, yeni versiyonu üretirken, araştırma klinikleri ile anketlerden derlenen 22.000’den fazla yorum ve verilerden yola çıktığını açıkladı.

Araçta ayrıca SYNC 3 iletişim teknolojisi kullanıldı. SYNC 3 sistemi, daha hızlı performans ve basitleştirilmiş komutlar sunarken beş ilave dili destekliyor. Sürücüler, sadece bir tuşa basıp “Kahve istiyorum”, “Benzin almam gerek” ve “park etmeliyim” diyerek civardaki kafeleri, benzin istasyonlarını veya otoparkları tespit edebiliyor, tren istasyonlarını, havaalanı ve otelleri bulabiliyor.

SYNC 3’ün 8 inçlik dokunmatik ekranını tıpkı akıllı telefonları gibi kullanabiliyor. Yeni ara yüzde daha büyük butonlar yer alırken ilk defa tutarak kaydırma hareketleri kullanılabiliyor.

Kuga’nın motorları

Yeni Kuga’da, 118 beygir olan 2.0 litre TDCi motorun yerini 118 beygirlik 1.5 litre TDCi dizel motor aldı. Bu motorla yakıt verimliliğinin yaklaşık yüzde 5 geliştirilmesi hedefleniyor. 100 km’de hedeflenen ortalama yakıt tüketimi ise 4.4 litre.

Bu motorun yanı sıra yeni Kuga 147 beygir ve 177 beygirlik 2.0 litre TDCi motorlara da sahip. Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi AWD ile birlikte de sunulan bu dizel motor seçeneklerinde 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 147 beygirlik versiyonda 4,7 litre, 177 beygirlik versiyonda 5,2 litre olarak belirtiliyor.

Ford Kuga yenilendi!
Ford Kuga yenilendi!

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here