G30 5 Serisi Geliyor

BMW, G30 kod adı ile anılacak yeni jenerasyon 5 Serisi’nin testlerine hızla devam ediyor.

Şuanda satışta olan F10 kasa kodlu 5 Serisi’nin yerini alacak yeni model, mühendislerin yoğun kamuflaj altında gerçekleştirdiği testlerin ardından bu yıl içerisinde 2017 model olarak satışa sunulacak.

G30 5 Serisi’nde BMW’nin, yeni 7 Serisi’nde kullanılan en gelişmiş teknolojiye de yer vermesi planlanıyor. CLAR olarak adlandırılan ve CFRP bileşenlerinden oluşturulan yeni bir platform üzerine konumlanacak yeni 5 Serisi, yeni motor seçenekleri ve daha fazla kabin teknolojisi ile gelecek.

Tıpkı yeni BMW 7 Serisi’nde olduğu gibi 5 Serisi’nin de altyapısında birden fazla materyal kullanılarak, ağırlık azaltılacak ve sağlamlık arttırılarak çarpışmalarda daha güvenli bir kabin oluşturulacak. Altyapı üretim tekniklerinde i3 ve i8 modellerinde kullanılan yapıyı izleyecek olan BMW, bu modellerden farklı olarak daha fazla alüminyum daha az karbon fibere yer verecek.

Tüm bu iyileştirmeler sonucunda yaklaşık 100 kg daha hafif olması beklenen yeni 5 Serisi, casus fotoğraflardan anlaşıldığı kadarı ile boyutlarını da muhafaza edecek.

Casus fotoğraflara baktığımızda genişleyen ön ızgara ve farlar dikkat çekerken, yeniden şekillendirilen arka tampon ve far grubu da gözden kaçmıyor. C sütunu ve bagaj kapağının da yeni bir tasarıma kavuştuğu rahatça görülebiliyor. Her ne kadar casus fotoğraflardan tam anlaşılmasa da, yeni 5 Serisi daha alçak ve geniş görünüyor. Tabi bu algının özel tasarımla kamuflaj kaplamadan kaynaklanması da mümkün.

Bu yılın sonlarına doğru satışa çıkması beklenen yeni BMW 5 Serisi’nde, otomatik park özelliği, tamamen dijital gösterge paneli ve hareket kontrolü gibi sistemlerde opsiyonel olarak satın alınabilecek.

G30 5 Serisi Geliyor
G30 5 Serisi Geliyor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here