Uzun zamandır sürücüsüz otonom otomobiller üzerinde çalışmalarını devam ettiren teknoloji devi Google’ın otomobillerini üretecek firma belli oluyor.

Automotive News haber sitesinde yer verilen habere göre Amerikalı otomobil üreticisi Ford, Google’ın sıradaki otonom otomobilini üretme görevini üstlenecek.

Bir dönem kulağa hayal gibi gelen kendi kendine giden otomobil fikrinin gerçek olma ihtimali, artık çok da uzak değil. Görünüşe göre otonom otomobillere büyük önem veren teknoloji devi Google, otonom otomobilleri seri üretime geçirmenin planlarını yapıyor.

Teknolojik altyapıda rakipsiz olan Google’ın seri üretim otomobiller için ise bir partnere ihtiyacı olduğu kesin. Google’ın partneri olmaya en yakın marka da Ford olarak görünüyor. Şimdilik başı çeken Ford, Google ile konu hakkında görüşmelere de devam ediyor.

Henüz detaylı bilginin bulunmadığı ortaklık hakkında bilinen tek konu ise iki şirketin ciddi olarak görüştüğü ve Ford’un Google ile yapacağı otomobil üretme sözleşmesinin uzun soluklu olmasını istemesi.

İki dev şirket arasında anlaşma sağlanması halinde 4 Ocak 2016 tarihinde CES Las Vegas’ta bu işbirliğinin resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Konu hakkında herhangi bir açıklama yapmayı reddeden Google sözcüsü, otomobil üreticileriyle görüşme halinde olduklarını ise doğruladı.

İki şirketin işbirliği yapacağına dair haberler, Ford’un Fusion Hybrit modelinin otonom versiyonunu California sokaklarında test etmeyi planladığını açıklamasının hemen ardından ortaya çıktı.

Test programı, Ford’un şuanda araştırmacılar, mühendisler ve bilim adamlarından oluşan 100’den fazla çalışanının bulunduğu Palo Alto Araştırma ve İnovasyon merkezinde gerçekleştirilecek.

Ford’un 2016 yılında otonom otomobillerini şehir içinde test etmeye başlaması bekleniyor.

14508753915561

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here