Renault'a da Emisyon İncelemesi

Amerikan Çevre Koruma Ajansı EPA’nın, 2015 yılında bazı araçlarda tespit ettiği Defeat Device yazılımı ile büyük bir skandal ortaya çıkmıştı. Bu Defeat Device yazılımının araçlarda kullanıldığının tespit edilmesinden hemen sonra, Fransız hükümeti incelemelerde bulunmak üzere bir teknik heyet gönderdi.

Bu bağımsız teknik heyetin görevi ise, aralarında Renault’un da bulunduğu 3 Fransız markanın otomobillerini Defeat Device yazılımı kullanımına karşı incelemekti.

Fransız Uyum Kurumu UTAC tarafından gerçekleştirilen bu testler için 25 adet Renault olmak üzere toplam 100 otomobil alındı. UTAC, 4 ‘ü Renault olmak üzere toplam 11 Fransız otomobili üzerindeki incelemeyi tamamladığını açıkladı. İnceleme sonucunda bir açıklama yapan Fransız Enerji ve İklim Genel Müdürlüğü, Renault markalı araçlarda Defeat Device yanıltıcı yazılımına rastlanmadığını açıkladı.

Renault tarafından yapılan açıklamada ise, 2015 yılında markanın destekçisi olduğu Paris İklim Konferansı’nın ardından çevreyi korumaya yönelik önlemlerin gün geçtikçe daha da arttırılacağı açıklandı.

Renault'a da Emisyon İncelemesi
Renault’a da Emisyon İncelemesi

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here