Global satışlarında geçen yılı yüzde 25 büyüme ile kapatan Jeep, Türkiye’de de yüzde 80 büyüdü.

Ailesinin en küçük modeli Renegade ağabeylerini geride bıraktı ve markanın amiral gemisi oldu.

Amerikalı Jeep, 2015’te tüm dünyada satışlarını yüzde 25 artırarak 1,2 milyon adete ulaştı. Fiat grubu bünyesine girdikten sonra farklı müşteri kitlelerinin ihtiyacını karşılamak üzerine strateji geliştiren marka özellikle son yıllarda yükselişe geçti. Dünya ile benzer satış grafiğini Türkiye’de de yakalayan Jeep, 2014’te yüzde 100, 2015’te de yüzde 80 oranında büyüdü. Tofaş’ın çatısı altındaki Lancia, Alfa Romeo ve Jeep’in Marka Direktörlüğü görevine gelen Türker Gürtekin, küçük ebatlarına rağmen Renegade’i markanın amiral gemisi olarak tanımladı. 2015’te 2 bin 200 adet Renegade sattıklarını aktaran Gürtekin, 2016’da bu rakamın 3 bini geçeceğini kaydetti. Toplam satışların ise yüzde 15 büyüyeceği öngörüsünde bulundu. Jeep, Türkiye’de Tofaş çatısına girdikten sonra 2013’te 973 adet ile tarihinin en yüksek satışını gerçekleştirmişti. Marka, 2014’te 1.970, 2015’te ise 3 bin 500 adet araç sattı.

AMERİKA’DAN SONRA TÜRKİYE

Otomatik vitesli modelin 2015 Ekim’inde geldiğini hatırlatan Marka Direktörü, 2016’nın bu versiyonda tam yıl olacağını ve satışlara büyük katkı sağlayacağını belirtti. Türker Gürtekin, “Biz Jeep’in marka kültürü üzerine oynuyoruz. Amerika’dan sonra Jeep’in marka algısının en güçlü olduğu ülke Türkiye oldu. Diğer taraftan EMEA bölgesindeki 12 ülke arasında müşteri memnuniyeti konusunda 5.likten 1.liğe yükseldik” dedi.

Türker Gürtekin, Renegade dünyada ilk defa internetten satışa çıkardıklarını ve burada gösterdikleri başarının Google tarafından başarı hikayeleri arasında anlatıldığını söyledi. Online satış hizmetine başladıklarında 3-5 tane satışın başarı olacağını düşündüklerini itiraf eden Marka Direktörü, “İlginç bir anekdot vermek gerekirse projeyi devreye aldıktan yaklaşık 2 saat sonra ilk Renegade satışı İzmir bayimiz Enriko Aliberti üzerinden gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Yaklaşık 38 müşterimiz Renegade için showroom’a gelmeden ve test sürüşü yapmadan araçları bu şekilde satın aldı” diye konuştu
Kars’ın kar ve çamurla kaplı yollarında tüm hünerlerini gösteren Jeep Ailesi’nin en küçük ferdi Renegade satışlarının yüzde 60’a yakınını benzinli otomatik versiyon oluşturuyor.

Renegade, markasının amiral gemisi oldu
Renegade, markasının amiral gemisi oldu

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here