Fotoğraflı bir şekilde evine gelen cezanın şokunu yaşayan Ramazan A., mahkemeye başvurarak cezanın iptal edilmesini talep etti.

Mahkemelik olan olay Ankara?da tebliğ edildi. Araç sahibi Ramazan A., sevgilisinin cezasını ödemesi istenince, ?Ceza aracın sahibine değil, kullanan kişiye yazılsın? diye dava açtı?

Dilekçede kullanılan ifadeler dikkat çekti:

O ARACI BEN KULLANMIYORDUM Kİ
?Bilindiği gibi araç cansız bir varlıktır. Kendi kendine hızını artırması ve azaltması söz konusu değildir. Hukukun en önemli kurallarından birisi suçun şahsiliği ilkesi değil midir? O halde herkes gibi ben de aracımı zaman zaman başkalarının kullanımına verdiğimden cezanın, her halükarda kurallara uymayan sürücüye kesilmesi gerekmez mi? Yukarıda açıkladığım sebeplerle ve bahsedilen tarihte aracı kullanan ben olmadığımdan (kamera kayıtlarından tespit edilebilir, söz gelimi o gün aracı kullanan kız arkadaşımsa araca ceza keserek eve göndermenin ne alemi var) ve hız sınırı konusunda tereddütlerim bulunduğundan radar kayıtlarının incelenerek tarafıma tahakkuk ettirilen trafik cezasının iptal edilmesini saygılarımla arz ederim.?

10846212_746596425394288_1251128982071097590_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here