Uzun yıllardır sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışan İsveçli otomobil üreticisi Volvo, gelecekte araç sahiplerinin “Makinelerin Hakimiyeti” konusunda endişe etmemesi adına somut adımlar atıyor. Otonom araçlarına olan güveni de kanıtlamak isteyen Volvo, sürücüsüz araçlarının neden olacağı tüm hasarları karşılayacağını açıkladı.

Tabiki Volvo’nun sürücüsüz otomobillerin hasarını karşılaması için aracın Otonom Sürüş Modu özelliğinin aktif olması gerekiyor. Aksi halde aracın kara kutusundan bu bilgiye ulaşan İsveçli üretici, hasarı karşılamıyor.

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, Amerika’nın Washington DC kentinde bulunan İsveç Konsolosluğu’nda kalabalığa hitap ederken, otonom kullanım sırasında oluşan her türlü hasar ile ilgili “Tam sorumluluğu kabul ettiklerini” açıkladı.

Kulağa hoş gelen bu güvenceyi, Mercedes-Benz ve Google gibi otonom sürüş özelliği üzerinde çalışan diğer üreticiler de vermişti. Otonom otomobillere olan güveni arttıran bu tip büyük şirketlerden yapılan açıklamalar ile markalar, otonom sürüş sistemine sahip otomobiller için zemin hazırlıyor. Volvo ise müşterilerine vermek istediği mesajdan ödün vermezken, 2020 yılına kadar sıfır hata yapacak otomobiller üretme planında başarı hedefliyor.

Volvo’nun bu hedefini gerçekleştirmek için tam otonom sürüş özelliği ile otomatik fren ve diğer sürüş asistanlarını entegre etmesi ve gerekli zamanlarda tıpkı bir insan sürücünün yapacağı gibi anlık önsezilerini kullanması ve kararlar vermesi gerekiyor.

Birçok otomobil üreticisinin otonom otomobiller üzerinde çalıştığı son dönemlerde, benzer teknolojilerin kullanımlarını izlemek oldukça ilginç olacak. Ancak şüphesiz ki otonom otomobiller yaygınlaştığında, kullanıcılar en başarılı ve rahat otonom sürüşü sunan markayı tercih edecekler.

12072592_900175960036333_2964627710257790108_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here