Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2014 yılında ortaya atılan söylentileri boşa çıkarmadı ve Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi olarak Türkiye’ye resmi olarak geldi.

Yaklaşık 8 aydır İstanbul’da kurulacak merkez ofisine yönetici arayan Tesla, kurulumun sinyallerini veriyordu. Elektrikli otomobil pazarına yeni bir hareket getirmesi beklenen bu hamle ile birlikte hem elektrikli araç satışlarında artış beklenirken, hemde bu alanda yapılacak yatırımların da start alması bekleniyor.

Şuanda otomobil galerileri tarafından grey market olarak ülkemize ithal edilen Tesla marka otomobillerin satış potansiyeli akaryakıt fiyatları göz önünde bulundurulduğunda oldukça yüksek görünüyor.

Ancak henüz ülkemizde benimseyemediğimiz bir pazar olan elektrikli otomobil pazarının bu hamleden sonra izleyeceği yolu ise heyecanla takip ediyoruz. Üstelik elektrik enerjisinin hem hane hem de ticari kullanım ücretlerinin Avrupa’nın yarısından daha ucuz olduğunu belirtmekte fayda var.

Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde ve şehirler arası yollardaki bazı dinlenme tesislerinde kullanılmaya başlanan elektrikli otomobil şarj istasyonlarının da Tesla markasının gelişi ile birlikte giderek artması bekleniyor.

Herhangi bir distribütör aracılığıyla değil, direkt şirket olarak Türkiye pazarına giren Tesla, diğer otomobil markalarından çok daha farklı, butik bir satış stratejisi uyguluyor. Bu strateji doğrultusunda marka showroomlarını işlek caddeler veya alışveriş merkezlerinde açmayı tercih ediyor.

2015 yılı 3. Çeyreğinde 1.24 milyar dolarlık bir gelir açıklayan Tesla, bu 9 aylık süreçte 11.580 otomobil satışı gerçekleştirmiş.

14474935560501

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here