Toyota üretim maliyetleri ve yakıt tüketimini azaltmak amacıyla modüler bir platform geliştirdiğini resmen duyurdu. Toyota Yeni Global Mimari kelimelerinin kısaltması olan TNGA (Toyota New Global Architecture) platformu 2020 yılında Toyota modellerinin yarısında kullanılıyor olacak.

Otomobil üreticileri model geliştirme maliyetlerini azaltmak için şasi ve yürür aksamları tekrar tekrar tasarlamak yerine modüler platformlar geliştiriyorlar.

Volvo?nun yeni mimarisi SPA-CMA, Renault-Nissan?ın CMF?si ve Volkswagen?in MQB platformları en bilinen örnekler.

TNGA platformu ile ağırlığı azaltarak yakıt tüketimi ve performansı iyileştirmeyi planlayan Toyota, ağırlık merkezini aşağı çekerek yol tutuşunu da arttıracak. Tüketimi CVT şanzıman ile %25 oranında azaltması planlanan platform sayesinde güç çıkışının %15 artması bekleniyor. Ayrıca hibrit modeller de %15 daha az yakıt tüketecekler.

Platform ilk olarak orta büyüklükteki C segmenti modellere uygulanacak ve arkasından B sınıfı kompakt araçlarla D sınıfı ve üzeri büyük modellere entegre edilecek. Platform şimdilik tamamen önden çekişli olarak kullanılacak.

TNGA platformu Toyota ürün gamının çok büyük bir kısmını kapsıyor. Platformun 800 farklı motor ile birlikte kullanılabilecek olması da üreticinin elini güçlendiriyor. Platform geleceğin teknolojilerinin başını çeken otonom sürüş için de gerekli hazırlıklara sahip olacak.

11088629_807465775974019_4333876786187399001_n

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here