Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Eylül ayında satışa sunduğu tamamen yeni Tucson SUV modeli ile birlikte Avrupa’da başarılı bir satış grafiği yakaladı. Selefi ix25’in yerini alan yeni Hyundai Tucson, markanın Avrupa’da en hızlı satan modeli olma başarısını gösterdi.

Satışa çıktıktan sonraki 4 aylık sürede Hyundai, Avrupa genelinde 85.000 yeni Tucson satışı gerçekleştirerek, modelin şimdiden başarılı olduğunu ortaya koydu.

Hyundai Motor İngiltere CEO’su Tony Whitehorn, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ” Tamamen yenilenen Tucson, birçok ödül sahibi i10 modelinin satışlarını geçerek markanın en hızlı satan modeli oldu.”

“Bu yıl Eylül ayında satışa çıkan ödüllü model Hyundai Tucson, Avrupa genelinde 85.000 satış rakamına ulaştı. Hyundai’nin Çek Cumhuriyeti’ndaki fabrikasında, tam kapasite ile üretilen Hyundai Tucson’ın tasarım, araştırma ve geliştirme çalışmaları tamamen Avrupa’da, yine bu pazardaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretildi.”

Hyundai Tucson, ülkemizde 132 beygir güç üreten 1.6 GDI Benzinli, 177 beygir güç üreten 1.6 GDI Turbo Benzinli ve 2.0 CRDi Dizel motor seçenekleri ile satılıyor. Hem manuel hem de otomatik şanzıman ile tercih edilebilen bu motor seçeneklerinden yalnızca 1.6 GDI Turbo ve 2.0 CRDi versiyonları 4×4 olarak satın alınabiliyor.

Hyundai’nin Çek Cumhuriyetindeki fabrikası şu sıralar 7. yılını kutluyor. Bugüne kadar 1.8 milyon otomobil üreten bu tesis, markanın yeni modelleri için büyük önem taşıyor.

Hyundai markasının yıllık 200.000 otomobil üretimi de Türkiye fabrikası tarafından karşılanıyor. Güney Koreli markanın Avrupa pazarı için yıllık 500.000 otomobil kotası bulunuyor.

14505664977381

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here