Alman otomobil üreticisi Volkswagen, dizel skandalının finansal etkilerini önce satış rakamları ile yaşamaya başlamıştı. Şimdi ise marka, dizel skandalı kaynaklı cezalar için 20 milyar Euro (63.3 Milyar TL) tutarında bir krediye başvurdu.

Reuters tarafından yapılan habere göre, Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen finansal anlamda sıkıntılı günler yaşayacak. Öyle ki Alman devi, 13 bankadan alınan toplam 20 Milyar Euro’luk krediyi bir yıl içerisinde ödemeyi başaramazsa, sahip olduğu markalardan birini satma yoluna gidecek.

Volkswagen Grubu’ndan edinilen bilgiye göre, kredi koşulları kapsamında marka 20 milyar Euro’dan daha fazla eden Lamborghini, Bentley ve Ducati markalarının da arasında bulunduğu mal varlıklarını teminat gösterdi.

BU konu hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan Volkswagen Grubu’nun, neredeyse hiç karlılığı olmayan lüks otomobil markaları Bentley ve Lamborghini ile birlikte motorsiklet üreticisi Ducati markasını da satabileceği öğrenildi. Bİr başka kaynaktan yapılan açıklamaya göre ise Volkswagen 20 Milyar Euro’Luk krediye karşılık belirli bir varlığını teminat olarak göstermedi.

Ancak tabiki Volkswagen Grubu bünyesinde yalnızca bu markaların bulunmadığını, kamyon ve otobüs üreticisi MAN gibi markaların da işlerin çok kötüye gitmesi halinde konuşulacağı belirtiliyor. Giderlerini kısmak adına birkaç hamle daha yapacak Volkswagen Grubu, ilk olarak araçlarında daha az donanım paketi sunacak. Ayrıca Volkswagen Grubu’nun yapması planlanan milyarlarca Euroluk yatırım da süresiz olarak ertelenecek.

14496516782801

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here