Volkswagen'den Yeni 1.5 Motor

Volkswagen, 2017 yılında satışa sunacağı otomobillerinde yer vermek üzere turbo beslemeli 1.5 litrelik yeni motor ailesini duyurdu.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, Detroit Otomobil Fuarı’nda 1.5 litrelik turbo şarjlı dizel ve benzinli motorlar üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Volkswagen, bu motor seçeneklerini ilk olarak önümüzdeki sene satışa sunulacak makyajlı Golf VII’de kullanmaya başlayacağını açıkladı.

2016 yılının son aylarına doğru satışa sunulma olasılığı da bulunan makyajlı Golf VII’de, satışa çıktığı ilk dönemde mevcut motor seçenekleri eşlik edecek. 1.5 litrelik ünite ise 2017 yılı itibariyle araçla sunulmaya başlanacak.

Silindir kapatma teknolojisine sahip mevcut 1.4 TSI motor seçeneğinin yerini alacak 1.5 litrelik turbo şarjlı ünite, direkt enjeksiyonlu olacak.

1.5 litrelik dizel motor seçeneği ise, geçtiğimiz yıla damga vuran 1.6 TDI ünitenin yerini alacak.

Mevcut motor seçenekleri ile karşılaştırıldığında 1.5 litrelik ünitenin üretim maliyetinin daha yüksek olacağını açıklayan Volkswagen, yeni motorun daha hafif ve daha ekonomik olacağını belirtti.

Volkswagen Grubu, 1.5 litrelik motor seçeneğinin hem dizel hem de benzinli versiyonlarına, Audi, Seat ve Skoda markalarında da yer verecek.

CEO Herbert Diess’in açıklamasına göre, 1.4 TSI ve 1.6 TDI motor seçeneklerinin ufak ve kompakt otomobillerde kullanılacak bir evrimi olan 1.5 litrelik üniteyi, tamamen yeni olarak değerlendirmek doğru olmaz.

Volkswagen'den Yeni 1.5 Motor
Volkswagen’den Yeni 1.5 Motor

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here