Yakıtsız çalışan manyetik motor yaptılar

Antalya’da mühendis, fizikçi, teknik tasarımcı ve motor teknikerinden oluşan bir grup 8 sene süren çalışmayla yakıtsız çalışan motor projesini tamamladı. Patenti alan ekip motorun prototipini üretmek için kamu kurumlarından ve özel kuruluşlardan destek bekliyor. Grubun sözcüsü motor teknikeri Birol Yılmaz, motorun ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirterek, yalnızca otomotiv sektöründe değil, elektrik enerjisinden tarıma ve savunma sanayiye kadar çok geniş bir alanda kullanılabileceğini söyledi.

Geliştirdikleri motorun sıfır yakıtla çalışan, sıfır egzoz salınımına, daha az sese sahip, şarj, dejarz gibi elektrik gereksinimleri olmayan, güneş enerjisi ve hidrojene ihtiyacı bulunmayan bir sisteme sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, “Termodinamik bir tasarımı aerodinamiğe dönüştürüp manyetik enerjiyi mekanik enerjiye çevirdik. Sistemde çok güçlü mıknatıslar var. Bu mıknatısların çalıştığı bir sistemde büyük bir mekanik güç üretiyoruz” diye konuştu.

“PARA DEĞİL, PROTOTİP İÇİN DESTEK İSTİYORUZ”

Motoru mükemmelize edip hayata geçirebilmek, prototipini üretebilmek için önemli bir desteğe ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle kamu kurumları ile özel sektöre çağrı yaptıklarını belirten Yılmaz, “Biz kimseden para istemiyoruz. Bu önemli buluşu en mükemmel haliyle ve devletimiz ile milletimizin önüne koyacağız. Tamamen yerli ve milli imkanlarla yapılabilecek bir çalışma. Türk ekonomisine çok büyük avantajlar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Motorla ilgili çalışmayı yapan gruplarının ülkesine ve milletine sevdalı isimlerden oluştuğunu sözlerine ekleyen Birol Yılmaz, “Böylesine önemli ve ekonomik değeri olan bir buluşun ülkemiz kurum ve kuruluşları tarafından yapılmasını istiyoruz ve dışarıya gitmesine gönlümüz razı değil. Motorumuzu Türkiye’ye ve Türk milletinin yararına sunmak istiyoruz. Bu nedenle yurt dışından bulabileceğimiz desteklere hiç sıcak bakmadık” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Yorumunuzu Girin
Please enter your name here